Vēsturisks brīdis: politiskās konsultācijas par pirmo Latvijas premjeri – sievieti

foto: nekrize.lv
foto: nekrize.lv

Demisionējušā premjera Valda Dombrovska pārstāvētā "Vienotība" jaunā gada pirmo pilno darba nedēļu sāk ar aktīvām politiskām konsultācijām, lai nodrošinātu Saeimas vairākuma atbalstu Laimdotas Straujumas kandidatūrai Ministru prezidenta amatam. 

Sekot līdzi "politiskajam tirgum" Saeimas namā un pie Valsts prezidenta Andra Bērziņa teksta tiešraidē pirmdien piedāvā arī portāls "Delfi".
Straujuma, kura nominēšanas gadījumā kļūs par pirmo sievieti neatkarīgās Latvijas vēsturē, kam uzticēta valdības veidošana, svētdien kļuvusi par "Vienotības" biedri un ar partijas valdes lēmumu izvirzīta Ministru prezidenta amatam.

Pirmdien "Vienotība" iecerējusi politiskās konsultācijas ar visiem Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem, izņemot "Saskaņas centru". Pēcpusdienā Straujumai un Dombrovskim paredzēta tikšanās ar Valsts prezidentu.


Plkst.14 sākusies "Vienotības" vadības un premjera amatam izvirzītās Straujumas tikšanās ar potenciālajiem koalīcijas partneriem no ZZS. Kā novēroja portāls "Delfi", Saeimā pirmdien ir ieradies arī Ventspils mērs Aivars Lembergs.


Написать комментарий