J.Lāčplēsis Saeimā divreiz nebalsoja par brīvdienu pareizticīgo Ziemassvētkos, bet tagad nožēlo savu neizlēmību?

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Paskaidrojot žurnālistiem, ar ko ir saistīts Daugavpils pilsētas mēra rīkojums, uz kura pamata pašvaldības darbinieki 7.janvārī – pareizticīgo Ziemassvētkos – var paņemt brīvdienu, Jānis Lāčplēsis atzīmēja, ka rīkojums tika izdots, lai katrā atsevišķa gadījumā nebūtu nepieciešams paskaidrot situāciju un visi zinātu savas tiesības, kā arī to, ka brīvdienas piešķiršanai ir juridisks pamatojums.

„Šajā gadījumā likumdevēji ir nedaudz atpalikuši no situācijas. Ja jautājumu nerisina politiķi, to dara dzīve”, atzīmēja Jānis Lāčplēsis, komentējot vārdus par to, ka Saeima pagaidām nav pasludinājusi pareizticīgo Ziemassvētkus par brīvdienu.

Atgādināsim, ka, būdams Saeimas deputāts, 2011.gadā Jānis Lāčplēsis nepiedalījās balsošanā par likumprojektu par pareizticīgo Ziemassvētku atzīšanu par brīvdienu, tādējādi neizsakot savu viedokli šajā jautājumā. 2012.gada martā situācija atkārtojās: pašreizējais Daugavpils pilsētas mērs arī nebalsoja, un, negūstot vairākuma deputātu atbalstu, 7.janvāris netika atzīts par brīvdienu. 


Написать комментарий