Gulbis pēc sezonas pirmā turnīra saglabā pasaules ranga 24.vietu

foto: theguardian.com
foto: theguardian.com

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā, kas publicēts pirmdien, saglabājis 24.vietu, kurā nemainīgi atrodas jau kopš pagājušā gada oktobra beigām, ziņo LETA.

Gulbja kontā vienspēļu rangā pašlaik ir 1148 ranga punkti.

Jauno sezonu latvietis pagājušajā nedēļā sāka ar startu Dohas ATP "World Tour 250" sērijas sacensībās, kur ceturtdaļfinālā ar 5-7, 4-6 piekāpās ATP ranga līderim un vēlākajam sacensību uzvarētājam Rafaelam Nadalam no Spānijas.

Nākamajā nedēļā Austrālijā startēs sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs. No citiem Latvijas tenisistiem rangā Andis Juška pakāpies par divām pozīcijām un tagad ieņem 458.vietu, Mārtiņš Podžus atkāpies par vienu pozīciju uz 655.vietu, bet Miķelis Lībietis atkritis par vienu ailīti un atrodas 703.vietā. Mārtiņa Podžus dvīņubrālis Jānis pakāpies par divām vietām un ir 1083.labākais tenisists pasaulē, Deivids Jukša atrodas 1396.pozīcijā, bet 30 gadus vecais Mārcis Garuts atrodams 1472.ailītē. Ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas.

Līderis kopš pagājušā gada oktobra sākuma ir Nadals, bet viņam seko serbs Novāks Džokovičs un vēl viens spānis Davids Ferrers, kurš apsteidz pagājušās sezonas beigas traumas dēļ izlaidušo britu Endiju Mareju. Savukārt piektais ATP rangā pašlaik ir argentīnietis Huans Martins del Potro.

Karjeras laikā 17 "Grand Slam" titulus ieguvušais šveicietis Rodžers Federers joprojām ir tikai sestais, savukārt septītajā vietā pašlaik atrodas čehs Tomāšs Berdihs. Astotais ATP rangā pašreiz ir šveicietis Staņislass Vavrinka, kuram seko francūži Rišārs Gaskē un Žo Vilfrīds Tsonga.

ATP čempionu rangā, kurā tiek skaitīti tikai šogad izcīnītie punkti ATP turnīros, Gulbis pašlaik atrodams dalītā 51.vietā.

Bez Dohas turnīra pagājušajā nedēļā notika vēl divas "ATP World Tour 250" sērijas sacensības. Brisbenas turnīra finālā pieredzējušais austrālietis Leitons Hjūits ar 6-1, 4-6, 6-3 uzvarēja Federeru, izcīnot savu pirmo titulu kopš 2010.gada, bet Čennajā nepārspēts palika Vavrinka, kurš finālā ar 7-5, 6-2 pārspēja francūzi Eduāru Rožē-Vaselēnu, tiekot pie sava piektā titula karjerā.

Tikmēr dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko pozīciju ieņem Juška, kurš atkāpies par trim pozīcijām un ir 585.vietā. Gulbis un Lībietis dubultspēļu rangā zaudējuši pa divām pozīcijām, ieņemot attiecīgi 798. un 800.vietu, Oskars Vaskis pēc kritiena par trim vietām atrodas 1110.pozīcijā. Trīs vietas zaudējis arī M.Podžus, kurš atrodas 1366.pozīcijā.

Vēl Krišjānis Stabiņš ieņem 1592.pozīciju, Jukša atrodas 1722.vietā, bet J.Podžus atrodams 1770.pozīcijā.


Написать комментарий