Brigmanis prognozē strauju virzību valdības vadītāja apstiprināšanā

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Pēc zemkopības ministres Laimdotas Straujumas (V) piedāvāšanas Ministru prezidenta amatam jautājuma risināšana strauji virzīsies uz priekšu, šādu viedokli LTV pauda Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Politiķis uzskata, ka tagad sagaidāma strauja notikumu attīstība, jo kopš Valda Dombrovska (V) demisijas ir pagājis gana daudz laika, turklāt partijas kopumā paudušas atbalstu Straujumai. ZZS Straujumu vērtē pozitīvi, atgādināja Brigmanis, piebilstot, ka šodien vēl notiks ZZS valdes sēde, kurā plānots tikties ar Straujumu.

Brigmanis uzsvēra, ka aizstāv domu, ka ZZS ir jāiet strādāt valdībā, un viņš domā, ka arī citi viņa kolēģi nav īpaši noskaņoti turpināt sēdēt opozīcijā.

Brigmanis noliedza, ka būtu panākta vienošanās par trīs ministru amatu piešķiršanu ZZS - šādas sarunas neesot notikušas. Partijas esot runājušas tikai par darbiem, kas jāizdara. Taujāts, kas tad atlikušajā laikā līdz vēlēšanām būtu jāizdara, Brigmanis minēja, ka galvenais ir valdībā nodrošināt koleģiālu darbu, bet esot arī citi praktiski jautājumi - elektrības cenu kāpums, "airBaltic" jautājums, "Liepājas metalurgs", gatavošanās Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienībā.

"Vienotība" svētdien valdes sēdē nolēmusi par Ministru prezidenta amata kandidātu virzīt pašreizējo zemkopības ministri Straujumu. Šajā pašā valdes sēdē Straujuma arī uzņemta partijas "Vienotība" rindās. Par to, vai uzticēt Straujumai valdības veidošanu, tagad būs jāizšķiras Valsts prezidentam Bērziņam.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, 1951.gada 24.februārī dzimusī Straujuma ir beigusi Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultāti, 1992.gadā viņa ieguvusi ekonomikas doktora grādu.

Pēc augstskolas beigšanas Straujuma strādājusi Latvijas Zinātņu akadēmijas Ekonomikas institūtā, SIA "Latvijas Datu centrs", kā arī vadījusi SIA "Latvijas Lauksaimniecības konsultāciju un izglītības atbalsta centrs".

Kopš 1999.gada 16.novembra Straujuma strādāja par valsts sekretāra vietnieci Zemkopības ministrijā, bet no 2000.gada 9.oktobra līdz 2006.gada 31.decembrim viņa bija Zemkopības ministrijas valsts sekretāres amatā.

No 2007.gada janvāra līdz 2010.gada decembrim Straujuma ieņēma Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāres amatu, bet no 2011.gada janvāra līdz oktobrim viņa bija ministrijas valsts sekretāra vietniece.

2011.gada 25.oktobrī Saeima apstiprināja Valda Dombrovska valdību ar Straujumu zemkopības ministres amatā. Toreiz Straujumu šim postenim bija virzījusi "Vienotība", lai gan viņa pati bija bezpartejiska.


Написать комментарий