Daugavpils novada iedzīvotāji aktīvi maina latus pret eiro pagastu pasta nodaļās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, no 2014.gada 2.janvāra līdz 31.martam Latvijas iedzīvotājiem, kuri dzīvo tajās apdzīvotajās vietās, kurās nav banku filiāļu vai bankomātu, latus uz eiro var mainīt 302 valsts pasta nodaļās, 12 no tām atrodas Daugavpils novadā.

Lai noskaidrotu, cik aktīvi Daugavpils novada iedzīvotāji šķiras no latiem, portāla Gorod.lv korespondents telefoniski sazinājās ar 6 pasta nodaļām, kuras sniedz šādu pakalpojumu, pēc trešā zvana kļuva skaidrs, ka pasta nodaļās vēršas visai daudz klientu, kuri vēlas latus mainīt pret eiro.

Pēc pasta nodaļu darbinieku vārdiem, no 2.janvāra līdz 3.janvāra plkst.11:30 Naujenes pagasta pasta nodaļā tika apkalpoti aptuveni 200 klienti, kuri vēlējās iegūt jaunu mūsu valsts valūtu. Sventes pagastā šajā laika posmā apkalpoja aptuveni 170 cilvēkus. Savukārt Maļinovas, Demenes un Dubnas pagastu pasta nodaļu darbinieki ziņoja, ka iespēja mainīt latus pret eiro ir visai pieprasīta, tomēr lielas rindas neveidojas, darbinieki tiek galā ar situāciju. Protams, informācija par summām, kuras tika mainītas uz eiro, netika izpausta.

Visai pieprasīts bijis arī cits pakalpojums – iespēja no 10. līdz 31.decembrim iegādāties eiro sākumkomplektu 10 latu jeb 14,23 eiro vērtībā.

Jāatzīmē, ka pasta nodaļas, kurās notiks naudas maiņa, ir atpazīstamas pēc speciālām informatīvām uzlīmēm. Jebkurā no 302 pasta nodaļām Latvijas iedzīvotāji var samainīt naudas summu līdz 3 000 latiem. Lai varētu samainīt par 3 000 latiem lielāku naudas summu, būs jāveic iepriekšēja rezervācija tajā pašā nodaļā, kur plānots veikt naudas maiņu. Trīs dienas iepriekš attiecīgajā pasta nodaļā būs jāierodas ar personu apliecinošu dokumentu un jāaizpilda iesniegums, norādot maiņai nepieciešamo summu. Valūtas maiņa pasta nodaļās būs iespējama trīs mēnešu laikā, bet Latvijas Bankā šis pakalpojums būs pieejams neierobežotu laiku. 


Написать комментарий