Daugavpils mākslinieces A.Dubovskas dabas gari iepazīstinās ar augu valstības noslēpumiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, cilvēki un augi ir cieši saistīti, jo augi dod cilvēkam ēdienu, apģērbu, zāles, būvmateriālus, izejvielas u.c. Vārdu sakot, palīdz dzīvot.

Tieši augiem ir veltīta talantīgās mākslinieces Anastasijas Dubovskas jaunā personālizstāde „Augi”, kura ceturtdien, 7.novembrī, tika atklāta Daugavpils Māla mākslas centrā.

Mākslas cienītājiem šīs mākslinieces vārds nav svešs: šā gada februārī viņas ūdens pasaulei veltītā izstāde bija atklāta Daugavpils Poļu kultūras centrā un ļoti iepatikās apmeklētājiem.

A.Dubovska pastāstīja portālam Gorod.lv, ka darbojas dažādās radošajās tehnikās – glezniecībā, tēlniecībā, grafikā, keramikā, meklē dažādus pašizpausmes veidus, tādēļ mākslinieces darbi pārsteidz ar oriģinalitāti.  

Šajā izstādē var apskatīt aptuveni 100 viņas darbus – gan pavisam nelielas dabas garu figūriņas un grafiskās gleznas, gan lielu apjomīgu figūru, kas atspoguļo meža enerģiju. Katram tēlam ir ne tikai savs raksturs, bet arī savs stāsts.

Pēc mākslinieces vārdiem, viņa centās ne tikai nodemonstrēt jaunās tehnoloģijas, bet arī piedāvā savu augu pasaules redzējumu. „Augi tiecas uz augšu – tie aug, gluži tāpat, kā cilvēkos aug gudrība, pieredze un prasmes. Tie simbolizē mieru, tīrību un līdzsvarotību. Augi ir gaiss. Tie nes svaigumu un vieglumu”, paskaidroja A.Dubovska.  

Pierādīts, ka talantīgs cilvēks ir talantīgs it visā. Šo patiesību apliecināja arī A.Dubovska, kura piedāvāja vēl vienu sava talanta šķautni – izstādes atklāšanas laikā nodemonstrēja pašas veidoto animācijas filmu.

Jaunā māksliniece ir aktīvā dzīvesveida piekritēja – viņa studē Latvijas Mākslas akadēmijā, kur apgūst keramikas noslēpumus, vada bērnu pulciņu kādā no galvaspilsētas skolām, sporto, nododas kulinārijai, radoši darbojas. Jāatzīmē, ka viņa ir pabeigusi mākslas vidusskolu „Saules skola” un absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju (maģistra grāds tēlniecībā).

Diemžēl savu nākotni māksliniece vairāk saista ar galvaspilsētu, kur iespēju esot daudz vairāk. Savukārt doties ārzemēs viņa neplāno, kaut arī viņa ir kādu laiku dzīvojusi Itālijā.

Runājot par nākotnes plāniem, māksliniece minēja studijas, radošo darbību, piemēram, gaisa gariem veltītās izstādes rīkošanu.

Izstāde „Augi” Daugavpils Māla mākslas centrā būs apskatāma līdz 7.decembrim, bet piektdien, 8.novembrī, no plkst.15:00 līdz 17:00 A.Dubovska aicina mazos daugavpiliešus apmeklēt radošo darbnīcu, kuras gaitā viņa dalīsies savā radošajā pieredzē.



Написать комментарий