Latvijas Pasts peļņu izlietos iepriekšējo gadu zaudējumu segšanai

foto: balticreports.com
foto: balticreports.com

Ministru kabinets (MK) otrdien, 24.septembrī, atbalstīja Satiksmes ministrijas priekšlikumu VAS Latvijas Pasts (LP) 2012.gadā gūto peļņu novirzīt uzņēmuma iepriekšējos gados radušos zaudējumu segšanai, lai nodrošinātu universālā pasta pakalpojuma saistību izpildi.

LP peļņa 3 406 897 latu apmērā pērn veidojās, optimizējot uzņēmuma darbību un ietaupot līdzekļus, kā arī atsakoties no vairākiem iepriekš plānotiem projektiem, portālam BNN norāda Satiksmes ministrijā.

Tā kā peļņa ir gūta, veicot vienreizējus optimizācijas pasākumus un atsevišķu pakalpojumu darbības uzlabošanu, tas nav radījis būtisku ieņēmumu pieaugumu un sabiedrības rīcībā nav pietiekamu naudas līdzekļu, lai veiktu dividenžu samaksu valsts budžetā, skaidro ministrijā.

Lai nodrošinātu LP ilgtspējīgu attīstību un konkurētspējas saglabāšanu, nepieciešams samazināt iepriekšējos gados uzkrātos universālā pasta pakalpojuma zaudējumus, uzlabot likviditātes rādītājus un nodrošināt saistību izpildi. Finanšu līdzekļi nepieciešami arī, lai nodrošinātu stabilu naudas plūsmu eiro ieviešanas projekta realizēšanai.

BNN jau vēstīja, ka 2011.gadā uzņēmuma peļņa bija 686 743 lati. Pirms tam pēdējo reizi ar peļņu uzņēmums strādājis 2004.gadā. Latvijas Pasta 2011.gada nogalē uzkrātie zaudējumi bija 24,4 miljonu latu, savukārt uzņēmuma īstermiņa saistības pārsniedza apgrozāmos līdzekļus par 2,25 miljoniem latu.


Написать комментарий