Daugavpiliešus aicina apmeklēt pieredzējušo turku un rumāņu mākslinieku lekcijas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau vēstījis, ka šonedēļ Daugavpilī sāk atzīmēt Marka Rotko 110.dzimšanas dienu, sakarā ar ko pilsētā norisināsies Starptautiskais keramikas mākslas simpozijs „LANDescape”.

Pirmdien notika šī starptautiskā pasākuma atklāšana, kurā piedalījās vairāk nekā 25 dalībnieki no 13 valstīm, kā arī vairāki Pētera Martinsona radošās darbības cienītāji, jo izstāde „LANDescape. PRIEKŠVĀRDS” ir veltījums šim pasaulslavenajam latviešu keramiķim.

Savukārt šodien, 16.augustā, plkst.17:30 viesis no Turcijas Sirin Kocak lasīs lekciju “Laikmetīgā „naked raku” keramika: pētījumi un pieredze” (angļu valodā). Pēc lekcijas notiks simpozija dalībnieku radošā darba prezentācijas.

Atgādināsim, ka no 12. līdz 25.augustam „LANDescape” simpozijā piedalīsies 25 dalībnieki no 13 valstīm – no Latvijas, Lietuvas, Vācijas, Nīderlandes, Spānijas, Turcijas, Ukrainas, Krievijas, Rumānijas, Īrijas, Austrālijas un ASV), kuri kopā strādās, prezentēs savu radošo darbību, lasīs lekcijas un veidos citus pasākumus.

Jāatzīmē, ka lekcijas tiks lasītas arī sestdien – plkst.15:00 Vasi Hirdo no Rumānijas lasīs pusotru stundu garu lekciju par to, kā veicināt savu kā keramikas mākslinieka atpazīstamību. Pēc lekcijas notiks tikšanās ar māksliniekiem.

Pēc pasākuma rīkotāju vārdiem, “LANDescape” simpozijs pretendē kļūt par vienu no noteicošākajiem ikgadējiem laikmetīgās keramikas pasākumiem reģionā, tādēļ visi interesenti tiek aicināti apmeklēt šo simpoziju.


Написать комментарий