J. Lāčplēsis: Domāju, ka būs Sociālo lietu pārvaldes vadošā sastāva maiņa

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils domes kārtējās sēdes laikā 5. augustā mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka pastāv varbūtība, ka notiks Sociālo lietu pārvaldes vadošā sastāva maiņa, iespējams arī, ka iestādes vadībai tiks izvirzītas materiāla rakstura pretenzijas par zaudējumu atlīdzību.

Šobrīd pašpārvaldes dienesti analizē audita rezultātus SLP, kuru šajās dienās veica Daugavpils domes Iekšējā audita dienests, tie gaida paskaidrojumu no dienesta priekšsēdētāja.

Finanšu un saimnieciskās darbības SLP un tās struktūrvienībās pārbaudes laikā periodam no 2012. gada janvāra līdz 2013. gada jūnijam tika konstatēti daudzi pārkāpumi. Pēc Iekšējā audita dienesta vadītāja Vladimira Jankovska paziņojuma, SLP vadība piekrīt daudziem aizrādījumiem. Izņēmuma situācija ir interešu konflikts, kas radās saistībā ar to, ka SLP darbā tika iekārtota vadītājas Svetlanas Gavrilovas meita, bet jaunās darbinieces darba pienākumus bija jāpilda kādam citam darbiniekam.

Pārkāpumi tika konstatēti arī maznodrošināto statusa piešķiršanas un sarežģītā situācijā nonākušo pilsētnieku jautājumā. Pārbaudē tika noskaidrots, ka pabalsti tika izsniegti dažiem SLP darbiniekiem, kā arī tiem pilsētniekiem, kuri, ņemot kredītu, pārvērtēja savas spējas. Šaubas ir radījusi arī pabalstu piešķiršanu vasarnīcu īpašniekiem, kuri cieta pavasara plūdu laikā. Novēroti arī pārkāpumi likumā par iepirkumu un darbībā, kas tika veikta, lai nevajadzētu veikt konkursa procedūras, piemēram, pasūtījuma sadale.

Pārbaudes veicēji darba laikā saņēma daudzas atskaites lapas no struktūrvienību vadītājiem. V. Pjankovskis norādīja, ka starp SLP vadītājiem un struktūrvienību vadītājiem bijis daudz konfliktu, kas saistīti ar to, ka struktūrvienības savlaicīgi nesaņēma informāciju par tiem piešķirto finansējumu, kā arī par to, ka piešķirtais finansējums tika novirzīts pilnīgi citiem pasākumiem.

V. Pjankovskis, novērtējot audita rezultātus, atzīmēja, ka SLP ir daudz, pie kā jāpiestrādā, bet dažas vadītāja darbības ir nodarījušas vistiešāko kaitējumu iestādei, tai skaitā arī situācijā, kad SLP nācās iekārtot atpakaļ darbā nelikumīgi atlaisto apkopēju un apmaksāt tiesas izdevumus un kompensāciju darbiniekam.

Iekšējā audita dienesta vadītājs atzīmēja, ka sociālās palīdzības piešķiršanas sistēma darbojas, pateicoties profesionālajiem darbiniekiem, bet finanšu disciplīna un lēmumu piemērotība nav apmierinoša, un ir nepieciešams rīkoties steidzami.

SLP pārkāpumu novēršanas pasākumu plāns ir jāizstrādā 10 dienu laikā.


Написать комментарий