'Opel' pamet Austrālijas tirgu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Kompānija "Opel" pārtraukusi savu automobiļu tirdzniecību Austrālijā tikai nepilnu gadu pēc šī tirgus apgūšanas. Šādu lēmumu autoražotājs pieņēmis zemā pieprasījuma dēļ pēc šīs markas automobiļiem Austrālijā.

Sākotnēji "Opel" bija plānojis trīs gadu laikā Austrālijā pārdot 15 tūkstošus automobiļu. Tomēr 2012. gadā vācieši realizēja vien 541 auto, bet šāgada pirmajos sešos mēnešos – 989 "opeļus".

"Mēs nevaram pārdot automobiļus par tādu cenu, kas nodrošinātu vēlamos realizācijas apjomus. Pirmkārt, cerējām uz "Astra" modeļa veiksmi, tomēr vairums konkurējošo automobiļu pieejami par cenu, kas zemāka par 20 tūkstošiem Austrālijas dolāru (9480 latu), kas "Astra" modeli padara konkurēt nespējīgu," situāciju vietējam laikrakstam skaidro kāds "Opel" pārstāvis. Austrālijā "Opel Astra" maksāja no 22 900 Austrālijas dolāru (10855 lati).

Ar jau pārdoto automobiļu garantijas apkopēm nodarbosies kompānija "Holden" – vietējā "General Motors" koncerna nodaļa. Savukārt atlikušos "Opel" dīleru automobiļus pārdos par akcijas cenām.

Atgādinām, ka pirms pāris mēnešiem "Ford" paziņoja, ka 2016. gadā pārtrauks savu automobiļu un motoru ražošanu Austrālijā. Amerikāņu koncerns savu lēmumu pamato ar nerentabilitāti, jo aizvadīto piecu gadu laikā šajā kontinentā zaudējis 580 miljonus dolāru.


Темы: , , ,
Написать комментарий