Slavens krievu futbolists izrādās spiegs ar segvārdu «Rudā Lapsa» 1

Foto: nra.lv
Foto: nra.lv

Krievu futbolistu Andreju Aršavinu tur aizdomās spiegošanā laikā, kad sportists pārstāvēja Anglijas premjerlīgas klubu «Arsenal».

Kā vēsta britu masu saziņas līdzekļi, tas kļuvis zināms tāpēc, ka no ASV Nacionālās drošības aģentūras notikusi slepenas informācijas noplūde.

Kā ziņo laikraksts «EPL Wire», Aršavins bija Krievijas specdienestu darbinieks ar segvārdu Rudā Lapsa. Šajā grūtajā darbā futbolista priekšnieks bija augsta ranga ierēdnis Sergejs Rahmaņinovs, kurš it kā finansēja Andreja Aršavina sportisko sagatavošanu un vēlāk arī palīdzēja iekļūt Sanktpēterburgas futbola kluba «Zenit» sastāvā. Aģenta darbības informatīvajam atbalstam preses izdevumos regulāri iepludināja dažādas baumas. Piemēram, reiz parādījās informācija, ka Aršavins pāriet no «Zenit» uz Spānijas superklubu «Barcelona», taču tas tika darīts tikai tādēļ, lai novērstu angļu uzmanību no spiegošanas plāna, kā rezultātā atvieglota krievu futbolista iefiltrēšana klubā «Arsenal».

Atradās arī skaidrojumi sportista regulārām pazušanām no līdzjutēju un žurnālistu redzesloka. Laikā, kad futbolists it kā «atveseļojās no traumām», patiesībā Rudā Lapsa Londonā un tās tuvējā apkārtnē spiegojis un ieguvis vērtīgu informāciju.

Tāpat no atslepenotajiem dokumentiem izriet, ka kopā ar Aršavinu spiegošanā piedalījās vēl divi krievu futbolisti – Romāns Pavļučenko un Pāvels Pogrebņaks, kuriem visādos veidos bija jāpalīdz Rudajai Lapsai savākt slepeno materiālu un nodot to Kremlim.


Написать комментарий

Mani skolā mācīja, ka spiegam jābūt pēc iespējas nemanāmākam... Tāpēc, tas ir pilnīgi skaidrs, ka angļu premjerlīgas slavenākā kluba centrālais uzbrucējs varēja droši spiegot, nesatraucoties par to, ka viņu Londonā kāds varētu pazīt... Nu ko jūs - tas taču ir pilnīgi neiespējami! :-D