Obama izglābj Apple no tirdzniecības aizlieguma

foto: telegrafist.org
foto: telegrafist.org

Prezidenta Baraka Obamas administrācija atcēlusi tehnoloģiju giganta Apple iPad un iPhone ierīču tirdzniecības aizliegumus ASV.

Jūnijā ASV Starptautiskā tirdzniecības komisija (ITC) secināja, ka Apple pārkāpj konkurējošās kompānijas Samsungpatentētas tehnoloģijas. Komisijas lēmums nozīmēja, ka iPhone un iPad tirdzniecība varētu tikt aizliegta. Strīdīgais patents saistīts ar 3G bezvadu datu pārraides tehnoloģiju un ar iespēju vienlaicīgi darbināt vairākus informācijas pārraides pakalpojumus.

ASV prezidenta B. Obamas, kuram ir tiesības atcelt ITC lēmumus, administrācija paziņojusi, ka šāds lēmums pieņemts, jo pretējā gadījumā tiktu negatīvi ietekmēti ASV ekonomikas konkurētspējas nosacījumi. Komisijas lēmuma atcelšana gan ir visai rets notikums, norāda BBC.

B. Obamas administrācijas lēmumu apsveikusi Apple, norādot, ka prezidents iestājies par inovācijām, bet Samsung jau no paša sākuma centies izmantot patentu sistēmu ļaunprātīgi.

Saskaņā ar komisijas lēmumu, ASV bija jāpārtrauc telekomunikāciju operatora AT&T iPhone 4, iPhone 3, iPhone 3GS, iPad 3G un iPad 2 3Gtirdzniecība. Apple iepriekš apgalvoja, ka komisijas lēmumam nebūs ietekmes uz kompānijas produktu pieejamību ASV, jo lielākā daļa no šīm ierīcēm valstī vairs netiekot aktīvi tirgota.

Db.lv jau vēstīja, ka Apple ceturkšņa peļņa sasniegsi 6,9 miljardus ASVdolāru, kas, salīdzinot ar aizvadīto gadu, bijis samazinājums 22% apmērā. Laika posmā no šā gada aprīļa līdz jūnijam Apple spējusi nodrošināt rekordaugstus iPhone viedtālruņu tirdzniecības apjomus 31,2 miljonu vienību apmērā. 


Написать комментарий