‘Liepājas metalurga’ akcionāru ķildās iesaista arī darbiniekus

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Piespiedu dīkstāvē esošā ”Liepājas metalurga” (LM) lielāko akcionāru strīdā arvien biežāk tiek mēģināts iesaistīt arī uzņēmuma darbiniekus, liecina pēdējo nedēļu notikumi.

Vēl pagājušajā nedēļā, pēc tam, kad atklātībā nonāca ziņas par uzņēmuma bijušā padomes priekšsēdētāja Sergeja Zaharjina ne īpaši veiksmīgo tikšanos ar LM darbiniekiem un uzņēmuma arodbiedrību līderu atteikšanos ierasties uz tikšanos ar Zaharjinu, ar viņu konfliktējošais Kirovs Lipmans paziņoja, ka gatavs tikties ar LM arodbiedrību līderiem, lai mēģinātu rast kopīgu risinājumu tam, kā maksimāli ātri atjaunot uzņēmuma darbību.

Savukārt Zaharjinu pārstāvošie sabiedrisko attiecību speciālisti pirmdien, 5. augustā izplatīja LM arodbiedrības priekšsēdētāja Jāņa Gravas atklāto vēstuli Lipmanam, kurā līdz ar aicinājumu Lipmanam apmeklēt LM, arīdzan norādīts, ka Lipmans nav bijis uzņēmumā "turpat 10 gadu laikā" un iepriekšējais mēģinājums sarunāt tikšanos ar viņu bijis neveiksmīgs.

"Vairāku mēnešu garumā presē tiek atspoguļotas Jūsu un citu lielo akcionāru attiecības un mēs esam šo attiecību ķīlnieki. Un ar pilnu atbildības sajūtu varu apliecināt, ka Jūs, varbūt pats to nevēloties, esat šo situāciju izprovocējis," pausts Gravas parakstītajā vēstulē Lipmanam, kuru medijiem izsūtījis Zaharjina intereses pārstāvošais sabiedrisko attiecību speciālists Aleksandrs Niklass.

Tāpat vēstulē citēti savstarpēji pretrunīgi, masu medijos savulaik publicēti Lipmana viedokļi par valsts galvojuma nepieciešamību LM modernizācijai.


Написать комментарий