Vabolē ar nepacietību gaida 12. Grāmatu svētkus

foto: diena.lv
foto: diena.lv

Piektdien, 16. augustā plkst. 10.00 Vabolē notiks Daugavpils un Ilūkstes novadu 12. Grāmatu svētki. Jāatzīmē, ka Grāmatu svētki jau ir kļuvuši par tradīciju, visi tos gaida ar nepacietību. 

Nav nekāds pārsteigums, jo tie vienmēr saistās ar lielu informācijas apjomu, diskusijām ar sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem, iespēju iegādāties grāmatas tieši no izdevniecībām, dažādiem konkursiem un balvām.

Grāmatu svētku atklāšanas programma Vaboles Kultūras namā – tā ir Latvijas vislielāko izdevniecību grāmatu komerciālā izstāde ar iespēju tās iegādāties.

Savukārt, par vienu no svarīgākajiem notikumiem kļūs sabiedrības diskusija par to, vai valsts budžets nākošgad ļaus cilvēkiem dzīvot labāk. Jāatzīmē, ka diskusijās piedalīsies LR Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, Satiksmes ministrs Jānis Jaunsleinis, tautas saimniecības komisijas vadītājs Jānis Ozoliņš, kā arī Daugavpils pilsētas domes pārstāvis Jānis Lāčplēsis.

Pie tam, Skrindu muzejā notiks tikšanās ar rakstnieci, literāti un dramaturģi Moniku Zīli un ceļotāju Jāni Strubergu.

Pasākuma viesiem būs arī iespēja piedalīties Daugavpils novada iedzīvotājas Ģertrūdes Rasnačas personālizstādes atklāšanā „No zirga deķa līdz vamzim”, kā arī radošajās darbnīcās aušanā un rotu darināšanā no dabas materiāliem, ekspozīcijās „Atvērts logs-gaismas ceļš”, „Muna sāta”, izstāžu apskatē un filmu skatīšanās.

Bērnus un jauniešus varētu ieinteresēt zemessargu rīkotās spēles un demonstrācijas, dejas un drukātās produkcijas grafiki.
Pasākuma rīkotāji ir pārliecināti, ka visiem būs interesanti – vismazākajiem, jauniešiem, pieaugušajiem. Tāpēc visi interesenti tiek aicināti piedalīties ilgi gaidītajos Grāmatu svētkos, jau var gatavot jautājumus diskusijām.


Написать комментарий