Izstrādāti noteikumi, kas vērsti uz Daugavpils novada kapitālsabiedrību darbības uzlabošanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils novada Finanšu komitejas kārtējā sēdē  domes deputāti apstiprināja Daugavpils pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrību un kapitāla daļu privātajās kapitālsabiedrībās un publiski privātajās kapitālsabiedrībās pārvaldības noteikumus.

Noteikumi nosaka kārtību un galvenos noteikumus par kapitālsabiedrību pārvaldību un vērsti uz to, lai padarītu kapitāla daļu stratēģisko un operatīvo pārvaldību efektīvu, „caurspīdīgu” un atbilstošu labas pārvaldības principiem.

Kā skaidroja Kapitālsabiedrību pārraudzības nodaļas vadītāja Lilija Rēķe, tamlīdzīgi noteikumi pašvaldībā ir pirmie. Savukārt, mērs Jānis Lāčplēsis atzīmēja, ka līdz šim noteikumos rakstītais tika realizēts, pamatojoties uz galvenajiem MK noteikumiem.

Viņš arī paziņoja, ka noteikumi, visticamāk, drīzumā tiks laboti, jo no deputātiem jau ir saņemti daži priekšlikumi, kas ļautu vēl labāk kontrolēt iestāžu darbību. Pēc tam L. Rēķe atzīmēja, ka, saskaņā ar esošo kārtību, kapitālsabiedrības piedāvā diezgan lielu informācijas daudzumu par savu darbību, kas tiek apkopota reizi ceturksnī un iespēju robežās tiek pārbaudīta.

Finanšu komitejas deputāti noteikumus apstiprināja, piekrītot J. Lāčplēša iepriekš izteiktajam priekšlikumam par to, ka noteikumos jāieraksta punkts, kur būtu norādīta kārtība un kapitālsabiedrību sniegtās informācijas daudzums pašvaldībai ekstrēmās situācijās.
Galīgais lēmums par noteikumu apstiprināšanu tiks pieņemts 8. augusta domes sēdē.


Написать комментарий