Kozlovskis: nepieciešams tehniskais nodrošinājums, lai vienlaikus dzēstu vairākus paaugstinātas bīstamības ugunsgrēkus

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Nesenie ugunsgrēki Rīgas pilī un Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā pierāda, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) tehniskajam aprīkojumam jābūt pietiekamam, lai vienlaikus varētu nodrošināt vairāku paaugstinātas bīstamības ugunsgrēkus.

To pirmdien, 5. augustā intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP), uzsverot, ka tikai "laimīgas sagadīšanās" dēļ līdz šim nav bijušas situācijas, kad vienlaikus jādzēš vairāku paaugstinātas bīstamības ugunsgrēkus.

Šogad, saskaņā ar ministra teikto, Latvijā jau notikuši trīspadsmit šādi ugunsgrēki.

Tiesa gan, atšķirībā no gadījuma, kad īsi pirms Jāņiem notikušā ugunsgrēka Rīgas pilī dzēšanu kavēja tas, ka VUGD rīcībā nebija pietiekama tehniskā aprīkojuma, dzēšot "Stradiņus" ugunsdzēsēju rīcībā bijis viss nepieciešamais.

Tomēr  Kozlovskis uzsver, ka, cīnoties par 2014. gada valsts budžeta naudas sadali, Iekšlietu ministrija uzstās uz papildu finansējuma piešķiršanu VUGD materiāli tehniskās bāzes atjaunošanai. Kopumā šim mērķim jau nākamgad būtu vajadzīgi vismaz 8 miljoni latu, bet Iekšlietu ministrija ir gatava piekāpties un meklēs iespējas samazināt papildu līdzekļu piešķīruma pieprasījumu.

"Kopējais pieprasījums būs jāmazina, bet vēl nav skaidrs, par cik," sacīja ministrs.

Viņš arīdzan atgādināja, ka gan VUGD tehniskais nodrošinājums un infrastruktūra ir veidojusies, to pārņemot no bijušās Padomju Savienības dienestiem un tikai pakāpeniski tiek atjaunota, tādēļ kopējais ugunsdzēsēju depo un tehnikas atjaunošanā ieguldāmo līdzekļu apjoms ir milzīgs.


Написать комментарий