Kalupē notiks kārtējā Donoru diena

foto: ntz.lv
foto: ntz.lv

Otrdien, 6. augustā, no plkst. 9.00 līdz 12.00 sociālo pakalpojumu centrā „Pīlādzis” (Lielā iela 43) notiks Donoru diena.

Kā portālam Gorod.lv ziņoja nodaļā, kas atbild par sakariem ar Valsts asinsdonoru centru, nodot asinis tiek aicināti visu asinsgrupu pārstāvji, jo krājumi ir izsīkuši. Lai varētu ar donoru asinīm nodrošināt visas medicīniskās iestādes, Valsts asinsdonoru centra (VADC) speciālisti aicina pieteikties arī jaunos asins donorus.

VADC atgādina, ka par donoru var kļūt ikviens vecumā no 18 līdz 65 gadiem. Donora svars nedrīkst būt mazāks nekā 50 kg, pirms asins nodošanas nedrīkst lietot alkoholu un smēķēt. Pie tam, nav vēlams nodot asinis pēc nakts maiņas, saspringta darba, spēcīgas emocionālās spriedzes. Pirms asins nodošanas ir vēlams lietot veselīgu uzturu un daudz šķidruma. Nedrīkst ēst produktus ar lielu tauku daudzumu asins nodošanas dienā, kā arī dienu iepriekš.

Pie tam, gadījumā, ja cilvēkam ir iekodusi ērce, sešu mēnešu garumā asins nodošana ir aizliegta. Tas saistīts ne tikai ar ērču encefalītu, bet arī ar Laima slimību, kuras inkubācijas periods ir pusgads.


Написать комментарий