Daugavpils domes deputāti atbalstīs ideju par savu algu piešķiršanas kārtību

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

1. augustā Daugavpils novada Finanšu komitejas sēdē tika atbalstīts projekts par izmaiņām tautas kalpu algu piešķiršanas kārtībā.

Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis skaidroja, ka jaunā kārtība motivēs deputātus strādāt vairāk un labāk, jo algas apmērs būs atkarīgs no tā, cik komisijās un komitejās viņi ietilpst, kā arī no nostrādāto stundu skaita.

Domes Finanšu nodaļas vadītāja Edīte Upeniece pastāstīja, ka labojumi tika piedāvāti tāpēc, ka pašvaldībā radītas jaunas komitejas, deputātiem ir dažādas slodzes, tas pieprasa izmaiņas algu piešķiršanas kārtībā.

Iepriekš deputāti saņēma algas, kas tika izskaitļotas attiecīgi pēc vidējām algām valstī, izmantojot koeficientu, kas bija atšķirīgs deputātiem un deputātiem, kas bija komiteju priekšsēdētāji. Ja tautas kalpi neapmeklēja sēdes, no viņu algām tas tika izskaitīts.
Tagad deputātu algas būs noteiktas pēc stundu likmes un nostrādāto stundu skaita. Stundu likme būs 3,40 lati. Atkarībā no tā, cik komitejās deputāts strādās, attiecīgs atalgojums arī tiks piešķirts. Ja deputāts strādās vienā komitejā, maksimālais stundu skaits, strādājot vienā komitejā, būs 50, divās – 60, trijās – 80, piecās – 90. Komitejas priekšsēdis arī varēs saņemt atalgojumu par papildus 10 stundām par komitejas vadīšanu.

Tā kā tiek palielināts deputātu atalgojums, palielinās arī summas, kuras tiek atņemtas, ja viņi neapmeklē sēdes, par vienu neapmeklēto sēdi tiks atņemti 17 Ls, neapmeklēto ārkārtas sēdi – 7 Ls.

 


Написать комментарий