Dubaijā izvaroto norvēģieti atbrīvo no apcietinājuma

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Norvēģiete, kuru pēc izvarošanas Dubaijā notiesāja par seksu ar vīrieti, kurš nav viņas vīrs, ir atbrīvota un var doties mājās, pirmdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Interjera dizainere Marte Debora Dalelva Martā devās komentējumā uz Dubaiju, kur tika izvarota. Kad sieviete vērsās policijā ar iesniegumu, tad viņa tika apcietināta un tiesāta par seksu ar vīrieti, kurš nav viņas vīrs.

Notikušais radīja sašutumu pasaules medijos, savukārt Norvēģijas valdība nosodīja šādu Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) tiesas rīcību, vēršoties nevis pret izvarotāju, bet gan pret upuri.

Saskaroties ar asu kritiku, AAE nolēma sievieti apžēlot un atbrīvot. Pēc šī lēmuma Norvēģijas ārlietu ministrs Espens Barts Eide paziņoja: "Marte ir brīva! Paldies visiem, kas iesaistījās un palīdzēja."

Dalelva pavēstīja, ka 6.marta vakarā viņa tikusies ar kolēģiem un tad arī izvarota. Pēc notikušā viņa vērsās policijā, taču tur viņai atņemta nauda un pase, un viņa apsūdzēta par dzimumattiecībām ar cilvēku, ar kuru viņa nav bijusi precējusies, par alkohola lietošanu un nepatiesu liecību sniegšanu.

Vēlāk AAE tiesa viņai piesprieda 13 mēnešu cietumsodu. "Tas šķiet ļoti dīvaini, ka cilvēks, kas ziņo par izvarošanu, tiek notiesāts par noziegumiem, kas mūsu pasaules daļā par noziegumiem netiek uzskatīti," iepriekš sacīja Norvēģijas ārlietu ministrs Espens Barts Eide.


Написать комментарий