'BMW' nosaucis 'i3' elektromobiļa cenu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Kompānija "BMW" oficiāli nosaukusi cenu sērijveida elektromobilim "i3". Eiropā tas maksās 34 950 eiro, bet ASV tirgū – 41 350 dolāru. 

Turklāt atsevišķās valstīs "BMW i3" tiks realizēts arī ārpus dīlera centriem, organizējot mobilās pārdošanas grupas.

"BMW i3" sērijveida versijas oficiālā prezentācija notiks šāgada 29. jūlijā vienlaicīgi trīs pilsētās – Ņujorkā, Londonā un Pekinā. Tirdzniecībā Eiropā elektromobilis nonāks novembrī, bet ASV – nākamā gada otrajā ceturksnī.

"BMW" elektromobili drīkstēs pārdot tikai speciāli noteikti dīleri. Piemēram, Vācijā autoražotājs no 200 auto pārdošanas saloniem atlasījis 45 dīlerus. Turklāt "BMW i3" elektromobili varēs pasūtināt arī internetā.

"BMW" atklāj, ka ir jau saņēmis aptuveni 100 tūkstošus pieprasījumus izmēģinājuma braucienam ar "i3". Savukārt Lielbritānijā šo vēl publiski neparādīto elektromobili pasūtinājuši jau vairāk nekā seši tūkstoši cilvēku.

Atgādinām, ka "BMW i3" būs aprīkots ar 170 ZS elektromotoru, kas ļauj līdz 100 km/h paātrināties 7,2 sekundēs un maksimāli sasniegt 150 km/h. Ar pilnu akumulatoru uzlādi varēs nobraukt līdz 160 km distanci. Par papildus samaksu pieejams arī 34 ZS motocikla dzinējs, kas darbosies kā ģenerators un nobraucamo distanci ar pilnu bāku palielinās līdz 300 km.


Темы: , , ,
Написать комментарий