Daugavpils pilsētas domē izveidotās darba grupas izanalizēs SIA „Daugavpils ūdens” un PAS „Daugavpils siltumtīkli” darbu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šo ceturtdien, 25.jūlijā, tiks izveidotas divas darba grupas, kuras izanalizēs SIA „Daugavpils ūdens” tarifus un par SC-1, SC-2 un SC-3 noslēgtos līgumus, preses konferencē Daugavpils pilsētas domē paziņoja Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.

Šis lēmums tika pieņemts, jo SIA „Daugavpils ūdens” vēlas iesniegt Sabiedrisko pakalpojumu regulatoram ūdensapgādes un kanalizācijas tarifu paaugstināšanas projektu. Pēc Domes priekšsēdētāja vārdiem, tas neesot labi.

Viņš paskaidroja, ka lēmums par tarifu paaugstināšanu tika pieņemts, ņemot vērā Valsts kontroles pārbaudes rezultātus. „Uzņēmums nebija savlaicīgi noreaģējis, un tagad cenšas glābt situāciju. Sagatavotajā projektā paredzēta tarifa paaugstināšana vismaz par 10%”, teica J.Lāčplēsis.

Viena darba grupa, kurā darbosies Domes deputāti un speciālisti, analizēs ar tarifu radušos situāciju un ES projektu īstenošanu. Tā sagatavos rekomendācijas pilsētas Domei, akcionāriem un uzņēmuma valdei.

Deputāti nevarēs ietekmēt Regulatora lēmumu, bet varēs sagatavot un iesniegt dokumentus par uzņēmuma darba efektivitātes uzlabošanu. J.Lāčplēsis cer, ka izdosies izvairīties no smagām sekām.

Otrā darba grupa izskatīs PAS „Daugavpils siltumtīkli” noslēgtos līgumus par SC-1, SC-2 un SC-3. Tiek plānots, ka triju mēnešu laikā tiks sagatavota informācija, kuru izskatīs Domes deputāti, sēdē piedalīsies visas ar šiem jautājumiem saistītās puses.

Nepieciešamības gadījumā viņi varēs saņemt ekspertu datus un iespēju publiski apspriest šīs tēmas.

 


Написать комментарий