Miruši divi populāri krievu rokmūziķi

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Aizvadītajās brīvdienās miruši divi pazīstami Krievijas rokmūziķi – 19. jūlijā miris grupas Король и шут līderis Mihails Goršeņevs (attēlā), bet 20. jūlijā – grupas Кино bundzinieks Georgijs Guļjanovs.

Kā vēsta Krievijas mediji, 39 gadus vecais Goršeņevs (saukts par Podiņu) miris savās mājās Sanktpēterburgā. Lai gan oficiāli nāves iemesls nosaukts netiek, ziņās figurē informācija, ka mūziķis miris no narkotiku pārdozēšanas.

Pirms pusgada Goršeņevs uzsācis ārstēties no narkotiku atkarības, un viņa organismā "iešūta" ampula, kas neitralizē spēcīgas narkotikas pat tad, ja pacients tās turpina lietot.

Tomēr, lai gūtu narkotisku baudu, deva ir jāpalielina, taču līdz ar to pārdozēšanas risks ir daudzkārt augstāks.

Goršeņevs grupu Король и шут dibināja 1988. gadā (sākotnēji gan tā saucās Контора), un darbības sākumā tā spēlēja horror-punk stilā. Sākotnēji viņš bija viens no diviem vokālistiem, bet vēlāk kļuva par vienpersonisku grupas līderi.

Kopā ar grupu Goršeņevs ierakstīja 12 albumus, un viņa diskogrāfijā ir arī viens solo albums - Я aлкоголик aнaрхист.

Tāpat Sanktpēterburgā miris arī grupas Кино 52 gadus vecais bundzinieks Georgijs "Gustavs" Guļjanovs. Arī viņa nāves iemesls oficiāli netiek nosaukts, bet zināms, ka mūziķis smagi slimoja - viņam bija C hepatīts un vēzis.

Tikai pagājušajā mēnesī tika publicēti maksājuma rekvizīti, lai vāktu naudu Gurjanova ārstniecībai, un viņš pat bija aizbraucis uz kādu klīniku Vācijā.

Grupā Кино Gurjanovs spēlēja no 1984. gada, un bez bundzinieka pienākumiem viņš ierakstīja arī basģitāras partijas un dziedāja bekvokālu. Viņš spēlēja arī grupās Поп-механика, Странные игры un Автоматические удовлетворители.

Pēc Viktora Coja nāves Gurjanovs sāka interesēties par deju mūziku un deviņdesmito gadu sākumā Pēterburgā organizēja reiva pasākumus. Viņš bija arī atzīts gleznotājs un fotogrāfs.


Написать комментарий