Hakeri pazemo Apple

foto: gazeta.ru
foto: gazeta.ru

ASV tehnoloģiju kompānijas Apple programmu izstrādātājiem paredzētā vietne, piedzīvojusi hakeru uzbrukumus, kuru laikā mēģināts iegūt sensitīvu informāciju. 

Tas licis iPhone izgatavotājam veikt savu datubāžu un serveru pārbaudes, lai izvairītos no notikušā atkārtošanās.

Ielaušanās mēģinājums noticis laikā, kad lietojumprogrammu izstrādātāji iepazīstas ar Apple iOS7 – viedtālruņu un planšetdatoru operētājsistēmu, kuras laišana klajā paredzēta šā gada nogalē. Interneta vietne developer.apple.com, kuru izmanto programmnodrošinājuma izstrādātāji, satur arī kompānijas finanšu informāciju.

Pēc uzbrukuma Apple atzinusi, ka hakeriem nav izdevies piekļūt klientu informācijai, tomēr kompānija nevar galvot, ka kibernoziedzniekiem nav izdevies iegūt ziņas par programmnodrošinājuma izstrādātājiem. Pagaidām nav zināms, kas bijuši uzbrucēji un kādi dati nonākuši to rīcībā, vēsta Reuters.

«Sensitīva personīgā informācija bija šifrēta un nav pieejama. Tomēr mēs nevaram izslēgt iespēju, ka dažu izstrādātāju vārdi un adreses nonākuši uzbrucēju rīcībā,» norādījusi Apple. «Lai izvairītos no datu drošības problēmām nākotnē, mēs pilnībā pārbaudīsim savas izstrādātāju sistēmas, uzlabosim serverus un datubāzes,» skaidrojusi kompānija.

Tikmēr Turcijas datu drošības speciālists Ibrahims Baličs (Ibrahim Balic) pavēstījis, ka esot uzlauzis Apple interneta vietni, lai demonstrētu kompānijai tās datu aizsardzības trūkumus. Sarunā ar laikrakstu The Guardian viņš norādīja, ka kopumā atklājis 13 «caurumus» Apple aizsardzībā. «Par saviem atklājumiem es nekavējoties pavēstīju Apple. Pēc maniem ziņojumiem viņi slēdza izstrādātāju interneta vietni un vēlāk paziņoja, ka veikts uzbrukums,» sacījis I. Baličs.

Hakeru uzbrukumi pret Apple tiek vērsti salīdzinoši reti.


Темы: , , , ,
Написать комментарий