Krievijā par homoseksuālisma propagandu tiesā Nīderlandes pilsoņus

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Krievijā, Murmanskas apgabalā par homoseksuālisma propagandu tiek tiesāti četri Nīderlandes pilsoņi, vēsta raidsabiedrība BBC.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Nīderlandes pilsoņi piedalījās Murmanskā notiekošajā jauniešu nometnē, kura beidzās ar likumsargu iejaukšanos un dalībnieku nopratināšanu.

BBC vēsta, ka Nīderlandes pilsoņi ieradās nometnē, lai uzņemtu filmu par Murmansku un dzīvi tajā. Filmā ietverts arī jautājums par netradicionālās orientācijas cilvēku dzīvi Krievijā. Nometnes laikā bija paredzētas dažādas jauniešu diskusijas un Nīderlandes grupa piedāvājusi apaļā galda diskusiju par tēmu – kas ir homoseksualitāte. Diskusijā piedalījās arī homoseksualitātes aktīvists no Nīderlandes.

Kad diskusija noslēdzās, nometnē ieradās policija. Kā norāda BBC, nometnē un diskusijā piedalījās nepilngadīgi jaunieši un Krievijā nepilngadīgo vidū homoseksuālisma propaganda ir izliegta.

Tiek lēsts, ka tiesa, kurā lemts par sodu ārzemniekiem, varētu notiks pirmdien vai otrdienu.

Jau vēstīts, ka Krievijā ir pieņemts likums, kurš nosaka - par viendzimuma attiecību propagandēšanu nepilngadīgu personu vidū noteikt 4000-5000 rubļu (69-86 latu) lielu naudas sodu, savukārt ja pārkāpumā tiks pieķerta valsts amatpersona, sods var sasniegt 40-50 tūkstošus rubļu (691-864 latus), bet juridiskas personas par homoseksuālisma propagandu varēs sodīt ar 400-500 tūkstošu rubļu (6909-8637 latu) lielu sodu.

Homoseksuālisms Krievijā tika dekriminalizēts tikai pēc Padomju Savienības sabrukuma, tomēr pat augsta ranga amatpersonas joprojām publiski pauž homofobiskus uzskatus.


Написать комментарий