Prinča Viljama sievai Keitai sākas dzemdības

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Lielbritānijas prinča Viljama sievai, Kembridžas hercogienei Ketrīnai Midltonei pirmdienas rītā sākušās dzemdības, vēsta raidsabiedrība BBC.

BBC vēsta, ka topošā māmiņa ir no slimnīcas palātas pārvesta uz dzemdību zāli. Dzemdību nodaļā kopā ar Kembridžas hercogieni ieradies arī princis Viljams. Iepriekš BBC vēstīja, ka pāra pirmdzimtajam pasaulē jānāk jūlija vidū, plānotais dzemdību datums bija 19.jūlijs, taču mazulis nolēmis pagaidīt.

Tas būs pāra pirmais mazulis un trešais rindā uz troni.

Pasaules un Lielbritānijas mediji jau nedēļu dežūrā pie Sv.Marijas hospitāļa, gaidot, kad mazulis piedzims. Pie slimnīcas novietotas kameras un viss tiešajai translācijai. Savukārt mazuļa gaidīšanas trakums pārņēmis visu Londonu, kur tiek tirgoti dažādi suvenīri ar gaidāmo mazuli.

Brīdī, kad mazulis būs piedzimis, Londonā atskanēs lielgabalu zalves.

Jau vēstīts, ka Sentdžeimsa pils pagājušā gada decembrī oficiāli apstiprināja, ka Ketrīna gaida mazuli, piebilstot, ka Ketrīnas grūtniecība ir "ļoti agrīnā stadijā".

Vēl nedzimušais bērns nokļuva sabiedrības uzmanības centrā, tam pievērsta visas pasaules mediju uzmanība.

Ekonomikas eksperti uzskata, ka karaliskā mazuļa dzimšana laika posmā no jūlija līdz augustam Lielbritānijas ekonomikai sniegs aptuveni 400 miljonu dolāru lielu pienesumu.

Princis Viljams, kurš ir nākamais rindā uz Lielbritānijas troni pēc sava tēva prinča Čārlza, un Ketrīna Midltone, kas pašlaik abi ir 30 gadu veci, apprecējās 2011. gada aprīlī.


Написать комментарий