Valsts prezidents: jānodrošina, lai Latvija saglabātos kā neatkarīga valsts

foto: saeima.lv
foto: saeima.lv

Pēc iestāšanās eirozonā, nākamais lielais mērķis, uz ko ir jātiecas, ir “nodrošināt, lai Latvija saglabātos kā neatkarīga valsts. Domāju, ka tas ir galvenais,” pirmdien intervijā laikrakstam “Diena” atzinis Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Prezidents atzīst, ka viņa mērķis nav mainījies, jo jau sākumā viņš teicis, ka centīsies šajā prezidentūras laikā darīt visu, lai vairākums Latvijas cilvēku justu, ka dzīve Latvijā paliek labāka.

"Tagad man ir skaidrs - mums tas jādara straujāk, nekā jau darām līdz šim. Mums tas termiņš ir palicis maksimums desmit gadu, lai sasniegtu Eiropas līmeni, lai noturētu šeit esošos cilvēkus - nemaz nerunājot par tiem, kurus jādabū atpakaļ uz šejieni," atzīst Bērziņš.

Viņa vērtējumā, Latvijai ir jārīkojas daudz steidzīgāk - Latvijas ārpolitika tagad ir tāda, ka ir jāmeklē jaunas iespējas.

"Skatoties uz tirdzniecības apgrozījumu, mums ar Igauniju un Lietuvu kopumā ir vislabākais apgrozījums, bet mēs faktiski esam izsmēluši Baltijas tirgu. Eiropas rietumos vai, pareizāk sakot, dienvidos krīze ir tik dziļa, ka ir jāmeklē citi varianti. Jaunu biznesa iespēju apgūšana Eiropā notiek aktīvi, un Latvijas virziens ir skaidri noteikts. Mēs šobrīd strādājam, un ir pārliecība, ka tā ir liela iespēja izmantot mūsu potenciālu visās sfērās. Sevišķi valsts pārvaldē," norāda Valsts prezidents.

Viņš atzīmē, ka ir dusmīgs uz valdību par notiekošo izglītības, īpaši profesionālās, jomā.


Написать комментарий