Salienē nodota ekspluatācijā jaunā katlumāja, kas apkalpos 5 pagasta ēkas 1

foto: aluksne24.lv
foto: aluksne24.lv

Piektdien, 19.jūlijā, Salienas pagastā tika parakstīts pieņemšanas akts un nodota ekspluatācijā jaunā katlumāja.

Šoreiz pasākumā nepārgrieza simbolisko lentīti un neteica runas. Jaunu katlumāju un automatizētos siltummezglus skolā un dzīvojamajā mājā parādīja pieņemšanas komisijai, Daugavpils novada domes vadībai un žurnālistiem.

Salienas pagasta pārvaldes priekšsēdētājs Rišards Jermaļonoks pastāstīja, ka katlu rekonstrukcija tika uzsākta pagājušā gada oktobrī ES projekta un energoefektivitātes paaugstināšanas programmas ietvaros.

Skolas ēka esot veca, tā tika uzcelta 1937.gadā. Tikpat veca esot arī katlumāja, kura ilgu laiku netika izmantota, tā atsāka strādāt 1996.gadā. „Katlumāja atrodas zem skolas ēkas, tādēļ tas ir bīstami. Pirms kāda laika klasēs bija parādījušies dūmi, tādēļ nolēmām rīkoties”, paskaidroja pagasta pārvaldes priekšsēdētājs.

Tika pieņemts lēmums par jaunās katlumājas būvniecību, projekts jau bija izstrādāts, bija izvēlēta arī vieta netālu no skolas.
Pēc Daugavpils novada domes izpilddirektores vietnieka Aleksandra Aizbalta vārdiem, pagasta siltumapgādes sistēmas rekonstrukcijas darbi tika uzsākti 2012.gada oktobrī. Drīz sākās ziema, tādēļ bija iespējams veikt tikai dažus darbus. Situācija bijusi sarežģīta arī grunts ūdens augsta līmeņa dēļ. Tika nomainīta siltumtrase, pateicoties kam tika samazināts siltuma patēriņš. Darbus veica SIA „Latgales gāze”, projektu izstrādāja firma „Kapitālproekts”.

Jaunajā katlumājā tika uzstādīti 2 katli, kuru jauda ir 300 kilovati, tos apkalpos 4 cilvēki, kuri strādās maiņās. Jāatzīmē, ka tas ir kombinēts katls: to var kurināt gan ar ogli, gan ar malku. Ēkā aprīkotas darbiniekiem domātās telpas, tualete un duša. Dažu dienu laikā jauni katli strādās testa režīmā.

Jaunā katlumāja apkalpos 5 pagasta ēkas: skolu, darbnīcas, pagasta pārvaldes ēku, Kultūras centru un dzīvojamo māju.
Salīdzinājumam mums parādīja arī katlumāju zem skolas. Veci katli ir iekonservēti un projekta ietvaros šeit uzstādīts automatizēts siltummezgls, kurš regulē gaisa temperatūru skolā atkarībā no laikapstākļiem.

Rezultātā tika parakstīts pieņemšanas akts un katlumāja tika nodota ekspluatācijā.


Написать комментарий

Dzirdēju, ka Sašeņka pagājušo nedēļu pabeidz murēt krāsni pirtiņai.., kapēc par to neviens neraksta???