«Jaunā viļņa» laikā Jūrmalā viesnīcu dabūt neiespējami

Foto: nra.lv
Foto: nra.lv

Pelts un slavēts, konkurss Jaunais vilnis atkal klauvē pie durvīm. Ja Jūrmalas iedzīvotāji lielākoties ir neapmierināti ar plašo zvaigžņu un tūristu pieplūdumu, kas parasti sadārdzina cenas, tad uzņēmēji un arī Jūrmalas pašvaldība ir tikai priecīgi par gaidāmo pasākumu.

«Jaunas vilnis ir nozīmīgs pasākums, kurš ekonomiski izdevīgs ir ne tikai Jūrmalai, bet visai valstij. Jo tūristi, kas brauc uz festivālu, dzīvo un izmanto servisu ne tikai Jūrmalā. Reklāma caur Krievijas televīzijas kanāliem par šo pasākumu un kopumā par valsti tiek raidīta visu gadu. Tādu reklāmu par naudu neviena no Latvijas pašvaldībām vai valsts nevarētu apmaksāt, jo tūrisma mārketingam nav tādu līdzekļu,» Neatkarīgajai pauž Jūrmalas Tūrisma informācijas centra vadītāja Gunta Ušpele.

Protams, vislielāko prieku par Jauno vilni pauž Jūrmalas viesnīcnieki, kas šā pasākuma laikā var krietni paaugstināt naktsmītņu cenas. Ja viesnīcu caur vispārpieejamām rezervāciju sistēmām meklē dažas nedēļas pirms starptautiskā jauno izpildītāju konkursa, tad divvietīgs numuriņš Jūrmalā jau maksā vairākus tūkstošus latu par nakti, dažas dienas pirms konkursa brīvu naktsmītņu Jūrmalā vairs nav – atliek vien viesnīcu meklēt Rīgā vai arī vērsties pie privātajiem un sarunāt naktsmītni. Līdzīga situācija ir arī, mēģinot brīvu naktsmītni Jaunā viļņa laikā atrast profesionālajās rezervēšanas sistēmās – tur pēdējais brīvais numurs pazūd jau apmēram divus mēnešus pirms pasākuma.

«Atbraucām ar ģimeni, lai atpūstos un pie reizes arī apmeklētu Jauno vilni, Neatkarīgajai stāsta Jūrmalā sastaptā maskaviete Jeļena. Viņa caur paziņām atradusi īrei vienkāršu divistabu dzīvokli Kauguros, kurš ģimenei dienā izmaksājot 100 eiro. «Tas ir lēti. Jo mēģinājām jau pirms dažiem mēnešiem atrast viesnīcu, taču par saprātīgu naudu mums trijiem nekas nebija atrodams. Tādēļ lūdzām savus paziņas, lai palīdz mums atrast kādu mītni. Viņi atsaucās, un esam laimīgi,» atzina Jeļena, piebilstot, ka ģimene labprāt atpūšas Jūrmalā, jo pilsēta esot jauka, nekāda smoga, un arī cenu līmenis lielveikalos ir krietni zemāks nekā Maskavā. Tas pats arī esot sakāms par restorāniem.

G. Ušpele norāda, ka pie naktsmītņu cenām esot vainojami arī tūrisma operatori, kuri jau laikus rezervējuši istabas un pārdod tās ar krietnu uzcenojumu. Visvairāk šādu piedāvājumu ir no Maskavas tūroperatoriem. Taču Neatkarīgā, pārskatot dažādus piedāvājumus gan no Krievijas, gan Baltkrievijas, gan Ukrainas, pārliecinājās, ka pēdējā brīža cena ceļojumam uz Jūrmalu Jaunā viļņa laikā ir apmēram 1000 eiro. Cenā ietilpst dzīvošana četrzvaigžņu viesnīcā Jūrmalā, bet par transportu un festivāla biļetēm braucējiem jādomā pašiem.


Написать комментарий