Gorod.lv aptauja: Lielākā daļa respondentu iestājas par pamatizglītības iegūšanu 8 gadu laikā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv kārtējās aptaujas rezultāti liecina par to, ka lielākā daļa lasītāju – 49% - uzskata, ka pamatizglītības iegūšanas laiks būtu jāsamazina līdz 8 gadiem. 

19% respondentu ir pārliecināti, ka pašreiz esošā sistēma nav jāmaina – pamatizglītība jāiegūst 9 gadu laikā. Jāatzīmē, ka 21% aptaujāto uzskata, ka šis laiks jāpagarina līdz 10 gadiem. Savukārt 9% respondentu domā, ka pamatizglītības iegūšanas laiks jāsamazina līdz 7 gadiem.

Atgādināsim, ka savu viedokli šajā jautājumā portālam Gorod.lv izteica Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova, kura atbalsta domu samazināt pamatizglītības iegūšanas laiku līdz 8 gadiem. Savukārt pretējo viedokli izteica Biķernieku pamatskolas direktors Aleksejs Mackevičs, kurš uzskata, ka tas ietekmētu skolotāju atalgojumu.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis atzīmēja, ka jautājums par pamatizglītības un vispārējās izglītības iegūšanai nepieciešamo laiku tiek apspriests vairāku gadu garumā, bet konkrēti lēmumi pagaidām nav pieņemti.


Написать комментарий