Citadele banka pārņems GE Money Bank klientus un pensiju plānus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Atbilstoši stratēģijai, kas paredz apdomīgu un atbildīgu iziešanu no Latvijas tirgus, GE Money Bank ir parakstījusi līgumu, kas paredz, ka banka Citadele pārņems no GE Money Bank iedzīvotāju un uzņēmumu norēķinu kontu apkalpošanu, depozītus, krājkontus un kredītus, informē bankas pārstāvji.

Darījums paredz arī GE Money Asset Management fondu un pensiju 2. un 3. līmeņa plānu pārvaldīšanas nodošanuCitadeles grupas uzņēmumam IPAS Citadele Asset Management.

Līgums starp GE Money Bank un Citadeli kopā ar citiem likumā paredzētajiem dokumentiem ir iesniegts Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (FKTK) atļaujas saņemšanai.

Tuvāko dienu laikā GE Money Bank filiālēs Daugavpilī, Liepājā, Ludzā un Rīgā darbu uzsāks arī Citadeles darbinieki, un ikvienam būs iespēja saņemt plašāku informāciju par pāreju uz Citadeli. Tāpat darbinieki palīdzēs arī izvēlēties piemērotākos Citadeles pakalpojumus atbilstoši katra klienta vēlmēm. Šāda iespēja klientiem tiks nodrošināta līdz 20.septembrim, stāstaCitadele banka vadītājs Guntis Beļavskis.

GE Money Bank turpinās klientu apkalpošanu līdz 20. septembrim. Savukārt banka Citadele GE Money Bank klientu apkalpošanu uzsāks ar 23. septembri.

Tuvāko dienu laikā visi GE Money Bank klienti saņems vēstuli ar detalizētu informāciju par pārejas procesu.

Pēc plānotās pakalpojumu pārejas uz banku Citadele GE Money Bank atteiksies no licences un vairs nebūs regulētas kredītiestādes statusā. Banka pārtrauks sniegt esošos pakalpojumus Latvijā.

Darījuma nosacījumi un summa ir konfidenciāli, portālam db.lv sacīja GE Money Bank pārstāvis Jānis Beseris.

AS GE Money Bank Latvijā savu darbu sāka 2008. gada aprīļa beigās, apvienojot AS GE Money un AS Baltic Trust Bank.


Написать комментарий