Prāta Vētra: Mums viss notiek brainstorminga ceļā 2

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

8.jūnijā – Daugavpils pilsētas 738.dzimšanas dienas pasākumiem bagātākajā dienā – neilgi pirms koncerta Renārs Kaupers, Jānis Jubalts, Māris Mihelsons un Kaspars Roga tikās ar vietējo plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, katrs no kuriem novērtēja mūziķu harizmu, humora izjūtu un prasmi atbildēt pat uz āķīgiem jautājumiem.

Smaidot un jokojot, labāka Latvijas poproka grupa atcerējās, kad uzstājās Daugavpilī pēdējo reizi, kā arī pastāstīja par pirmo un labāko uzstāšanos.

- Sākumā visus interesēja, ko slavenā grupa domā par Daugavpili.

М.М.: Mēs to sakām jau 738.reizi, katru gadu...

R.К.: Patiesībā nevaram dalīties ar zināšanām par Daugavpils vēsturi. Zinām, ka esat tālu no Rīgas, bet, ziniet, bijām pie jums atbraukuši – pirmo reizi tas notika pagājušajā gadsimtā, otro – pirms 13 gadiem. Tādēļ prieks, ka ieradāmies Daugavpilī trešo reizi. 

- Kāds no žurnālistiem atcerējās, ka nākamgad grupai aprit 25 gadi.

R.К.: Varam būt laimīgi, ka 1986.gadā Jelgavas 1.vidusskolā, kurā iepazināmies, sācies stāsts joprojām turpinās. Esam daudz sasnieguši, tomēr visu laiku notiek kaut kas jauns un interesants, šogad tas ir Glastonbury Festival – beidzot uzstāsimies labā angļu festivālā, kas norisināsies jūnija beigās, tādēļ viss ir forši.

Mums ne īpaši patīk domāt par skaitļiem [grupas 25 gadu jubileja], kuri liek domāt, ka esam kļuvuši vecāki, mums gribās vēl pabūt skolā, kur viss sākās. Tādēļ neesam atzīmējuši grupas 10. un 20.gadu jubileju.

- Prāta vētra dalījās, kas, viņuprāt, ir vislielākā avantūra.

М.М.: Manuprāt, tā bija mūsu pirmā tūre ar noslēguma koncertu Skonto stadionā – tā likās liela avantūra, pēc katra koncerta bijām lielos zaudējumos, bet pēdējais koncerts visu salika pa plauktiņiem – viss sanāca lieliski, tā bija pirmā avantūra finanšu ziņā.

R.К.: Tagad katru gadu mums ir šāda avantūra. Nē, katrus trīs gadus, kad nāk klājā mūsu albums, dodamies tūrē, un nekad nav skaidrs, ar ko tas beigsies, bet parasti viss ir labi.

- Uz jautājumu, kāda uzstāšanās bijusi neaizmirstama, grupa atbildēja:

R.К.: Pirmais, kas nāk prātā – 2003.gada uzstāšanās ar Rolling Stones Prāgā.

J.J.: Es arī uzreiz padomāju par Rolling Stones, bet var minēt arī Depeche Mode, R.E.M., īstenībā tādu bijis daudz...

- Daudzus interesēja, kā tas ir – būt par labāko un slavenāko Latvijas grupu.

R.К.: Ziniet, nav tā, ka mēs domājam par to katru dienu. Protams, ir vienreizēji, ka tu vari sapulcēt stadionu, ka cilvēki zina dziesmas, tomēr mēs pievēršam uzmanību arī jaunām grupām. Patlaban ir liels prieks par grupu Instrumenti – puišiem, kuri aizgāja no Cosmos.

- Preses konferences laikā noskaidrojām, ka grupa uzstājās vairākās neparastās vietās:

М.М.: Atceros kādu neparastu vietu, tā bija Francija, manuprāt, uzstājāmies kalnos, kur nebija ne ceļa, ne virvju ceļa – nekā un nav saprotams, kā tur nokļūt. Visu aparatūru vedām ar traktoriem, kuri tīra trases – tas bija ļoti savdabīgi.

J.J.: Atcerējos, kā uzstājāmies spartakiādē un pasākuma rīkotāji izdomāja, ka būtu interesantāk, ja mēs uzstātos uz plosta, bet skatītāji dejotu un atpūstos uz krasta.

К.R.: Sākumā bija ļoti interesanti – uzstājāmies sporta zālē, skatuve bija veidota no galdiem un citiem priekšmetiem, no kuriem neviedo profesionālo skatuvi. Vienā vietā es pakritu, citā Magic [Jānis Jubalts] iekrita līdz pusei – tāds bija sākums, paldies Dievam, ar viņu nekas nenotika.

- Grupai „Prāva Vētra” par pārsteigumu dažus interesēja, kāds režīms valda grupā – demokrātija vai autoritatīvais režīms.

R.К.: Tas jājautā grupas vadītājam...

К.R.: Protams, pie mums ir demokrātija – visi balso, un es izlemju. Joks, protams, viss notiek brainstorminga ceļā.

J.J.: Meklējam komprosimu.

Noslēgumā Prāta Vētras dalībnieki uzdeva jautājumu žurnālistiem, izrādot interesi, kāds Daugavpilī notikušais grupas koncerts esot vislabākais, uz ko viņiem atbildēja, ka vislabākais koncerts gaidāms šodien.


Написать комментарий

un koncerts tiešām bija superlabs :)

Koncerts bij super,baigi pozīvais garastāvoklis :)

Написать комментарий