I.Ostrovska: Saules skola neatbilst citu skolu līmenim

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

21.februārī pilsētas domes sēdē noteicot Daugavpils skolu un skolēnu uzturēšanas izmaksas, deputāte Ināra Ostrovska atzīmēja, ka viņu uztrauc izdalītā summa uz vienu Saules skolas skolēnu – 427,33 lati.

I.Ostrovska atzīmēja, ka Saules skolas līmeni nevar salīdzināt ar citām mākslas skolām, jo tā atpaliek finansējuma ziņā. Mākslas skolas izglītība ir visdārgākā Latvijā, bet Daugavpils Saules skolai nav izglītojošo materiālu, kuri ir paredzēti likuma kārtā, uzskata deputāte.

Atbildot uz I.Ostrovskas iebildumiem, ka pašvaldībai jāpievērš lielāku uzmanību šim jautājumam Profesionālās izglītības pārvaldes priekšsēdētāja Marina Isupova paziņoja, ka salīdzinājumā ar pagājušo gadu Saules skolas skolēna uzturēšana gadā pieauga par 15 latiem. M. Isupova pateicās par deputātes vērsto uzmanību šajā jautājumā un papildināja, ka pašvaldība veic visu iespējamo šī jautājuma risināšanai.

M. Isupova portālam Gorod.lv pastāstīja, ka Saules skolu finansē valsts un pašvaldība. Valsts izdala līdzekļus algas un mācību stipendiju izmaksāšanai. Mācību iestādes uzturēšana, tehniskā personāla algas un mācību stipendijas apjomu nosaka pašvaldība.

"Tā ir ļoti dārga izglītība un pieprasa daudz izejmateriālu. Pašvaldība nevar piedāvāt tik līdzekļu, cik mums gribētos redzēt. Nepieciešamo minimumu mēs dodam, bet skola meklē sponsorus, materiālus fabrikās u.t.t. Aktīva diskusija radās par Saules skolas finansēšanas jautājumu, ja deputāti izdalītu lielāku skaitu līdzekļu, tad tie noteikti būtu dāvāti Saules skolai,” teica M.Isupova.


Написать комментарий