I.Linarte-Ruža: Mākslas skolu audzēkņu skaits samazinās, jauniešus nesaista roku darbs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Mākslas un dizaina vidusskolā „Saules skola” šobrīd studē 130 audzēkņi, pirms gada to bija 149, portālam Gorod.lv paziņoja vidusskolas direktore Ilona Linarte-Ruža.

Pēc I.Linartes-Ružas vārdiem, pēdējo 7-8 gadu laikā bērni un jaunieši izvēlas ar datoriem saistīto darbu un viņus nesaista roku darbs. Šajā sakarā jau 7 gadus netiek iekomplektēta rokdarbu grupa, pagājušā gada septembrī tas pats notika ar tekstilmākslas un kokapstrādes grupām.

„Saules skolai” atrodoties savā ēkā Saules ielā 6/8, telpu trūkuma dēļ vidusskola nevarēja uzņemt lielu audzēkņu skaitu, bet šobrīd vidusskola atrodas bijušās 5.paamtskolas plašajās telpās un galvenais šķērslis, kas neļauj uzņemt lielāku audzēkņu skaitu, ir finansējums. Pēc I.Linartes-Ružas vārdiem, audzēkņu skaits nepalielinās arī tāpēc, ka samazinās 9.klašu beidzēju skaits, valstī vērojama tendence, ka vidusskolas cenšas ieinteresēt skolēnus turpināt mācības 10.klasē.

Šobrīd ES projekta ietvaros tiek veikta ēkas Saules ielā 6/8 renovācija, iegādāts jaunām darbnīcām nepieciešamais aprīkojums. Neskatoties uz to, ka vidusskolas ēka Saules ielā 6/8 ziemas laikā palikusi bez jumta, I.Linarte-Ruža cer, ka drīz rekonstrukcija tiks pabeigta un vidusskola atgriezīsies savās telpās. 

Atbildot uz jautājumu, kādā veidā tiek plānots organizēt visu klašu nodarbības nelielajā ēkā, I.Linarte-Ruža atzīmēja, ka vecajās telpās cer pārcelt vismaz kādu skolēnu daļu. Vidusskolas direktore izteica cerību, ka pilsēta palīdzēs pabeigt ēkas rekonstrukciju, jo skolas materiāli tehniskā bāze ir atjaunota, un „Saules skolas” studenti ir ļoti talantīgi.


Написать комментарий