“Skandi Motors” pārdevis Latvijā pirmo “Nissan Leaf” elektromobili

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

"Skandi Motors" pārdevis pirmo "Nissan Leaf" elektrisko automobili Latvijā, portālu "Delfi" informēja "Nissan" oficiālais izplatītājs Latvijā. Pasaulē šis modelis realizēts jau vairāk nekā 50 tūkstošos vienību.

"Tas, ka savu īpašnieku ir atradis Latvijā pirmais "Nissan Leaf", ir kārtējais apliecinājums praktiskai interesei par elektromobiļu pielietojumu," darījumu komentē Arnis Bergs, Bezizmešu mobilitātes atbalsta biedrības (BIMAB) valdes priekšsēdētājs. "Nākotnē arvien vairāk cilvēku varētu dot priekšroku elektriskajiem transportlīdzekļiem, ja to sekmēs valsts atbalsts. Jau tagad Latvijas valsts līmenī arvien vairāk tiek domāts par atbalstu elektriskajiem transportlīdzekļiem. Piemēram, no šāgada 1. janvāra tiek atbalstīta visu kategoriju elektrisko transportlīdzekļu lietošana, nosakot, ka par tiem nav jāmaksā transportlīdzekļa ekspluatācijas nodoklis. Jau agrāk ir noteikts atbrīvojums no reģistrācijas nodokļa. Kā viens no nākošajiem soļiem elektrisko transportlīdzekļu atbalstam sagaidāms to bezmaksas novietojums Rīgas pašvaldības autostāvvietās."


"Nissan Leaf" ir piecvietīgs piecdurvju hečbeks, kas aprīkots ar 80kW elektromotoru un spēj sasniegt maksimālo braukšanas ātrumu 145 km/h. Ar vienu uzlādes ciklu "Nissan Leaf" nobrauc līdz 175 km distanci, tā darbības laikā neradot ne grama kaitīgo CO2 izmešu. Turklāt, nobraucot 100 km attālumu ar "Nissan Leaf", uzlādes elektroenerģijas izmaksas ir aptuveni pusotrs lats. Tas nozīmē, ka elektrība izmaksās apmēram četrkārt lētāk, nekā degviela analoģiskas veiktspējas spēkratam ar iekšdedzes motoru.

"Nissan Leaf" pilnai uzlādei no tradicionālās elektroligzdas nepieciešamas vairāk nekā astoņas stundas. Ar speciālu ātrās uzlādes ierīci, kādu Latvijā pagaidām nav, akumulatorus par 80% uzlādēt iespējams aptuveni 30 minūtēs.

Latvijā "Nissan Leaf" maksā no 26 900 latiem (ieskaitot PVN).


Написать комментарий