Aktīvisti piesauc Poltavčenko pārtraukt attiecības ar Somiju

foto: nanonewsnet.ru
foto: nanonewsnet.ru

Kustības „Nacionālā Katedrāle” dalībnieki vērsās pie Sanktpēterburgas gubernatora Grigorija Poltavčenko ar prasību pārtraukt attiecības ar dažām Somijas pilsētām, ziņo portāls rosbalt.ru.

Vēstulē, ko aktīvisti ir rakstījuši savā mājas lapā ir teikts, ka pēdējo gadu laikā Somijas valdība izturas agresīvi pret krieviem, kuri dzīvo valstī.

Kustības dalībnieki uzskata, ka Somijā no krieviem atņem bērnus un nodot tos homoseksuālistu ģimenēm. „Šī kampaņa ir vērsta pret tradicionālajām ģimenēm. Krievija ir vienīgā valsts kura propagandē tradicionālo ģimeni” apgalvo aktīvisti.

Aktīvisti pieprasa gubernatoram oficiāli atbalstīt dažas iniciatīvas. Piemēram, uzstāties ar prasību Somijas valdībai steidzami atdod bērnus mātēm, no kurām sociālais dienests ir atņēmis bērnus. Izveidot komisiju, kuras uzdevums būtu izskatīt tāda veida gadījumus.
Kustības dalībnieki arī pieprasa veikt grozījumus Somijas un Krievijas parakstītajos līgumos ģimenes tiesību sfērā. Pārtraukt sadarbību ar Somijas pilsētām: Imatra, Kotka, Mikkeli, Tampere, Turku, Helsinki.

Atgādinām, ka Helsinku deputātu sēdē, sekojot Milānas un Venēcijas pieredzei, nolēma pārtraukt attiecības ar Sanktpēterburgu. Iemesls bija geju diskriminācija Nevas pilsētā.

Abu pilsētu sadraudzība turpinās kopš 1993.gada.

Pagājušā gada rudenī Milāna pārtrauca sadarbību ar Sanktpēterburgu. Pēc Milānas sekoja Venēcija. Abos gadījumos par iemeslu kalpoja pieņemtais likums par gejiem, kurā ir noteikts, ka ir aizliegta jebkura veida homoseksuālo attiecību propaganda nepilngadīgo vidū. Vēlāk šo informāciju apstrīdēja. Pieņemtajām rezolūcijām sakarā ar likumu ir tikai rekomendējošais raksturs.


Написать комментарий