Vēstule redakcijā: Kad Daugavpils bērnudārzos parādīsies septembrī solītās gultiņas?

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv redakcija saņēma kārtējo vēstuli no lasītājas. Inese jautā, kad Daugavpils bērnudārzos parādīsies solītās gultiņas, kuras nomainīs 40 gadus vecas bērnu gultiņas.

„Labdien! Ar Jūsu portāla starpniecību vēlos saņemt atbildi uz savu jautājumu: Mana meita apmeklē vienu no Daugavpils bērnudārziem. 2012.gada septembrī vecāku sapulcē, izrādot bērnu grupas telpas, vadītāja informēja vecākus, ka drīzumā vecās gultiņas tiks nomainītas pret jaunām. Ir janvāra beigas, bet bērni vēl joprojām guļ vecajās, augumam nepiemērotajās gultās. Vairākas reizes meita ir sūdzējusies par skrāpējumiem, kas rodas no gultas nelīdzenām, skabargainām malām. Kāpēc gultas netika nomainītas? Kur palikusi tām paredzētā nauda? Vai mūsu bērni maijā sagaidīs izlaiduma dienu, vēl joprojām guļot 40 gadu vecās gultās?”, - jautā Inese.

Portāls Gorod.lv griezās pēc paskaidrojumiem pie Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes juristes iepirkumu jautājumos Birutas Višņevskas. Viņa paziņoja, ka konkurss par jauno gultiņu iegādi tiks izsludināts līdz 15.februārim.

Atgādināsim, ka septembrī izsludinātais konkurss par bērnu gultiņu iegādi pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu vajadzībām noslēdzās nesekmīgi, jo speciālistiem radās šaubas par inventāra kvalitāti, kuru par zemāko cenu piedāvāja piegādāt konkursa dalībnieks. Konkursa nolikums neļāva pasludināt par uzvarētāju citu pretendentu, tāpēc tika pieņemts lēmums pārstrādāt iepirkuma dokumentāciju un izsludināt jaunu konkursu.

Pēc 2013.gada budžeta apstiprināšanas tika saņemts apliecinājums, ka piešķirtos līdzekļus var izmantot kā tas tika iecerēts agrāk, tāpēc tiks izsludināts jauns konkurss. Piedāvājumus varēs iesniegt mēneša laikā, pēc tam noteiks uzvarētāju un saskaņā ar likumdošanas bāzi tiks noteikts termiņš pārsūdzēšanai.

Uzvarētāju izvēlēsies pēc piedāvājuma zemākas cenas un ekonomiskā izdevīguma. Atgādināsim, ka iegādāties jauno inventāru tika nolemts, jo vairākos bērnudārzos esošās gultiņas ir vairāk nekā 50 gadus vecas. Iepirkumam iedalīti 21 537 lati.

Tiek plānots, ka jaunas bērnu gultiņas bērnudārzos tiks uzstādītas maijā.


Написать комментарий