D.Rodionovs: SC nekad nav bijis pret eiro ieviešanu, bet joprojām apšauba termiņus 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, premjerministrs Valdis Dombrovskis paudis prieku, ka opozīcija – Saskaņas centrs un Zaļo un zemnieku savienība – nolēma nebloķēt Likumu par eiro ieviešanas kārtību.

Saeimas deputāts no Daugavpils Dmitrijs Rodionovs portālam Gorod.lv paziņoja, ka SC nekad nav bijis pret eiro ieviešanu, deputāti apšauba vienotās valūtas ieviešanas termiņus un ar to saistītās darbības, precīzāk, to trūkumu.

D.Rodionovs paskaidroja, ka SC atteikums atbalstīt dažus deputātus, kuri plāno bloķēt likumu, nav saistīts ar „noskaņojumu maiņu”. „Bloķēt likumu ir visai reāli, bet vai tas ir nepieciešams, jo eiro ieviešana tādā nelielajā valstī kā Latvija varētu būt izdevīga. Jautājums, vai eiro vajadzētu ieviest no 2014.gada? Manuprāt, SC lēmums nebloķēt likumu par eiro ieviešanu ir stratēģiski pareiza rīcība, kuras rezultātā var izvairīties no pārmetumiem. 2014.gadā nevajadzētu ieviest eiro, bet, ja koalīcija, par kuru balsoja vēlētāju lielākā daļa, ir tā izlēmusi, viņi par to arī atbildēs”, - atzīmēja deputāts.

D.Rodionovs pastāstīja, ka Budžeta komisijā tika daudz diskutēts par eiro ieviešanu, tomēr priekšlikums izveidot Stabilizācijas fondu, lai palīdzētu iedzīvotājiem, pagaidām netika atbalstīts. Neskatoties uz to, SC turpina piedāvāt dažādus variantus un mehānismus, lai padarīti eiro ieviešanu pēc iespējas „nesāpīgāku”.
Attiecībā uz deputāti Griguli, kura plāno ar sabiedrisko organizāciju palīdzību savākt 30 000 pilsoņu parakstus un iniciēt referendumu, pēc D.Rodionova domām, deputātei vajadzētu iesniegt savus ierosinājumus un motivēt savu pozīciju.


Написать комментарий

Taapat visiem skaidrs ka SC vislabpraataak ieviestu rubljus.