Meksikas kūrortā izvaroti septiņi tūristi

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Vairāki bruņoti vīrieši maskās pirmdienas naktī iebrukuši viesnīcā pie Meksikas kūrortpilsētas Akapulko un izvarojuši sešas spāņu tūristes un vienu meksikānieti, atsaucoties uz vietējo policiju, vēsta raidsabiedrība BBC.

Vairāki citi tās pašas grupas tūristi uzbrukuma laikā sasieti un tiem aizbāztas mutes, ziņo vietējie mediji. Pēc varmācīgā uzbrukuma cietušās un vietējās tūrisma amatpersonas devušās uz tuvējo policijas iecirkni, ziņo BBC.


Šis Meksikā ir viens no briesmīgākajiem seksuālās vardarbības gadījumiem pret tūristiem pēdējo gadu laikā, norāda BBC korespondents. Vardarbība Gerrero štatā nav retums, bet tūristu iecienītās Akapulko apkārtnes pludmales tiek uzskatītas par drošām.

Tomēr štata kalnos darbojas vairāki spēcīgi narkokarteļi. Tāpat vardarbību veicina arī vairākas zemāka līmeņa narkotirgotāju bandas, skaidro BBC.

Akapulko kūrortā drošības garantēšanai ir izveidota speciāla policijas vienība. Naktīs Akapulko apsargā Meksikas elitārā federālā policija. Kopš 2006. gada, kopš Meksikas toreizējais prezidents Felipe Kalderons pasludināja karu organizētajai noziedzībai, valstī bojā ir gājuši aptuveni 50 tūkstoši cilvēku.


Написать комментарий