Ārmstrongs nevēlas atdot velobraucienā “Tour de France” nopelnīto naudu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Skandalozais amerikāņu riteņbraucējs Lenss Ārmstrongs nevēlas atdot prestižajā velobraucienā "Tour de France" nopelnīto naudu, ārvalstu medijos citēts bijušā sportista advokāts.

Atgādinām, janvārī Ārmstrongs slavenās Opras Vinfrijas vadītajā sarunu šovā atzinās dopinga lietošanā, un cer, ka viņam mīkstinās piešķirto mūža diskvalifikāciju. Kā zināms, Ārmstrongam piemērota atpakaļejoša mūža diskvalifikācija no 1998.gada 1.augusta un anulēti visi sasniegtie rezultāti, kuru vidū ir uzvaras "Tour de France" velobraucienā laika posmā no 1999. līdz 2005.gadam.


Pēc uzvarām "Tour de France" Ārmstrongs nopelnīja 12 miljonus dolāru (6,19 miljonus latu), un velobrauciena rīkotāji vēlas, lai amerikānis šo naudu atgrieztu. Tomēr Ārmstronga advokāts Tims Hermans paziņoja, ka viņam tas neesot jādara.

"Ne viens sportists nekad nav atdevis nopelnīto naudu. Pat tad, kad viņi ir diskvalificēti," paziņoja Hermans.

Pēc dopinga skandāliem Ārmstrongam atņemta arī 2000.gada Sidnejas olimpiskajās spēlēs izcīnītā bronzas medaļa individuālajā braucienā. Pagaidām Ārmstrongam nav atņemts tikai 1993.gada pasaules čempiona tituls.Pēc dopinga skandāliem Ārmstrongam atņemta arī 2000.gada Sidnejas olimpiskajās spēlēs izcīnītā bronzas medaļa individuālajā braucienā. Pagaidām Ārmstrongam nav atņemts tikai 1993.gada pasaules čempiona tituls.


Написать комментарий