V.Kezika: Grozījumu pieņemšana likumā „Par pašvaldībām” notikusi pārāk sasteigti 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portāls Gorod.lv jau ziņojis, 31.janvārī Saeima noteica amatu savienošanas ierobežojumus papildus jau interešu konflikta likumā noteiktajiem, galīgajā lasījumā pieņemot grozījumus likumā „Par pašvaldībām”.

Grozījumi aizliedz deputātiem savienot pašvaldības atsevišķus amatus, kā arī tie tiks ievēlēti atklātajā balsojumā. Daugavpils novada pašvaldības izpilddirektore Vanda Kezika pastāstīja, kā pret minētiem grozījumiem attiecas novada pašvaldība, komentējot situāciju sekojoši:

„Mūs apmierina fakts, ka lielajās pašvaldībās netiek samazināts deputātu skaits. Mūsu pašvaldībā darbojas 5 komitejas, un, manuprāt, mūsu 17 deputāti optimālā veidā sadalīti pa komitejām, kuras darbojas visai produktīvi. Ja to skaits tiks samazināts, deputāti tiks pārslogoti un viņiem būs daudz sarežģītāk organizēt savu darbu.

Attiecībā uz grozījumiem, kuri aizliedz deputāta amata savienošanu ar darbu, kuru viņš var darīt pašvaldībā, uzskatu, ka šie grozījumi nav līdz galam pārdomāti. Piekrītu, ka izpilddirektoram, izpilddirektora vietniekam un pārvaldes vadītājam nav jābūt deputātam.
Tomēr nevaru piekrist tam, ka par deputātu nevar būt cilvēks, kurš nodarbojas ar lēmumu projektu sagatavošanu – tas domāts pilnībā centralizētām pašvaldībām, bet mums ir decentralizētās pašvaldības, jo ikviens pašvaldības darbinieks piedalās lēmumu projektu sagatavošanā un realizēšanā.

Manuprāt, grozījumu pieņemšana likumā „Par pašvaldībām” notikusi pārāk sasteigti, tāpēc tos vajadzētu atkārtoti apspriest vai pārcelt uz nākamajām vēlēšanām”.


Написать комментарий

No kura laika Vandai (izpildvarai) ir tāds dominējošs viedoklis pār pārslogotiem deputātiem (lēmējvaru)?
No kura laika, deputātu skaitu noteiks komiteju skaits?
No kura laika Naujenes komiteja atkal darbojas?