Daugavpils bērnudārza audzēkņi piedalījās „Ziemas pasakā” vācu valodā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Janvāra pēdējās dienās 24.bērnudārzā notika interaktīvs teātra iestudējums „Ziemas pasaka”, kuru organizēja Daugavpils universitātes Vācu valodas un Vācijas valstsmācības reģionālais tālākizglītības centrs.

Centra vadītāja vietniece Nataļja Demjanenko portālam Gorod.lv paziņoja, ka centra pārstāvji bieži vien organizē jautrus svētkus bērniem. Centrs cieši sadarbojas ar bērnudārzu, jo dažās grupās 5-7 gadu veci bērni apgūst vācu valodu kā otro svešvalodu, izmantojot Gētes institūta (Rīga) programmu.

Bērniem tika piedāvāts piedalīties iestudējumā „Ziemas pasaka”, kura gaitā viņi atcerējās zināmus vārdus vācu valodā un salika interesantu mozaīku. Katram no viņiem bija kāda dzīvnieka maska, ar kuru vajadzēja iepazīstināt klātesošos, iejusties pasaku tēlā, kas bērniem sagādāja lielu prieku un viņi labprāt tēloja dažādus dzīvniekus – zaķīti, vāverīti, vilku, lapsu, lāci.

Bērni palīdzēja galvenajai pasakas varonei lasīt malku, apgūstot jaunus vārdus. Meitene pateicās saviem draugiem-dzīvniekiem un uzaicināja ciemos. Rezultātā iestudējuma dalībnieki paplašināja savu vārdu krājumu, kā arī saņēma saldās dāvanas.

Pēc pasākuma rīkotāju domām, tieši spēlējoties mazie bērni viegli un ātri apgūst vācu valodu.


Написать комментарий