Pērn rūpniecības produkcijas apjoms pārsniedzis pirmskrīzes līmeni

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

2012.gadā, salīdzinot ar 2011.gadu, rūpniecības produkcijas apjoms salīdzināmās cenās ir pieauguši par 6,2% un pārsnieguši pirmskrīzes līmeni, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Tai skaitā apstrādes rūpniecībā pieaugums pērn bijis par9,3%, ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē apjomi auguši par 0,3%, betsamazinājums bija elektroenerģijas un gāzes apgādes nozarē - par 2,8%.


2012. gadā Latvijas rūpniecības produkcijas ražošanas apjomspārsniedza pirmskrīzes līmeni un, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pieaugumsbija visās apstrādes rūpniecības nozarēs. Lielākais no tā bija iekārtu unierīču remonta un uzstādīšanas nozarē (kuģu un laivu remonts un apkope, iekārtuun ierīču remonts un apkope, ražošanas iekārtu un ierīču uzstādīšana) – par39,5%, metālu ražošanas nozarē – par 33,6% un elektrisko iekārtu ražošanasnozarē – par 23,8%.

Tāpat būtisks pieaugums bijis arī pēc īpatsvaranozīmīgākajās nozarēs (48% no kopējā apstrādes rūpniecības produkcijas apjoma),proti, pārtikas produktu ražošanas nozarē - par 1,7%, kokapstrādes nozarē – par5,4% un gatavo metālizstrādājumu ražošanas nozarē – par 8,1%.

Delfi jau ziņoja, ka arī 2011.gadā salīdzinot ar 2010.gadu,rūpniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmāscenās bija mērāms ar pluss zīmi. Apjoms pieauga par 8,9%. Tai skaitā apstrādesrūpniecībā – par 11,5%, ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē - par 8%,elektroenerģijas un gāzes apgādes nozarē – par 0,9%.

2009.gadā rūpniecības izlaides apjomi vēl pakāpeniskisamazinājās, bet gada beigās jau atsākās izaugsme, kas turpinājās visu2010.gadu.


Написать комментарий