„Daugavpils siltumtīkli” pārbaude: KNAB nesniedz plašus komentārus 1

foto: nozare.info
foto: nozare.info

Pirmdienas, 4.februāra, rītā Daugavpils pilsētas pašvaldības rīcībā nebija nekādas oficiālās informācijas no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB), kurš piektdien, 1.februārī, uzsāka uzņēmuma „Daugavpils siltumtīkli” pārbaudi.

Pilsētas Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova paziņoja, ka pašvaldība gatavo pieprasījumus KNAB, lai saņemtu pilnu informāciju un sagatavotu paziņojumu plašsaziņas līdzekļiem.

Zīmīgi, ka plašsaziņas līdzekļi atšķirībā no pašvaldības saņēma informāciju no KNAB. 3.februāra vakarā, atbildot un portāla Gorod.lv jautājumiem, KNAB preses sekretārs Andris Vitenburgs paziņoja sekojošo: „Sakarā ar uzsākto kriminālprocesu par Daugavpils pilsētas pašvaldības amatpersonu kukuļošanu šobrīd tiek veiktas neatliekamās procesuālās darbības, tāpēc izmeklēšanas interesēs KNAB nav tiesīgs sniegt detalizētu informāciju. Tiklīdz tas netraucēs izmeklēšanas interesēm, KNAB varēs informēt sabiedrību par pieņemtajiem lēmumiem šajā krimināllietā”.

Cik zināms portālam Gorod.lv, uzņēmuma vadītājs Māris Laudiņš, kurš tika uz laiku aizturēts liecību sniegšanai, svētdien tika atbrīvots.
Sīkāka informācija netiek ziņota, tāpēc nekādi secinājumi pagaidām netiek izdarīti. Sakarā ar to, ka aizturēto un arestēto personu nav, var izteikt pieņēmumu, ka pārbaude tiešām bijusi politisko spēļu daļa, kā to minēja Ž.Kulakova.

Portāls turpina sekot notikumiem.


Написать комментарий

Daugavpilī ir daudz iestāžu, kur KNAB derētu veikt tādas pārbaudes, sākot ar pašu domi, SIA "DDZkSU", SIA „Daugavpils Olimpiskais centrs”, SIA "Daugavpils reģionālā slimnīca", Daugavpils Universitāte u.c. Gan jau ka tur atklātos "zili brīnumi"... Ja paskatāmies vien uz to, kādas ekskluzīvas mūsu pilsētā braukā mašīnas un kādas villas lepni grezno prestižākos pilsētas mikrorajonus, jau tad top skaidrs, kā šie cilvēki ir tikuši pie šādas mantības... Piem., daži ārsti, kuri bieži vien žēlojas par zemajām algām, var atļauties šādu dzīvi un ne jau ar sūrā un grūtā darbā nopelnīto algu! Un vai tas ir normāli, ka universitātē vadošos amatos strādā vienas ģimenes locekļi?! Tāds pats jautājums ir jāuzdod arī sakarā ar SIA "DDzKSU" darbību - vai tas ir normāli, ka iestāde, kura ir uzņēmusies daudzdzīvokļu apsaimniekošanas pienākumus, lobē konkrētu uzņēmumu jumtu remontdarbu veikšanai un turklāt tādu, kas nekvalitatīvi veic savu darbu?!
Ceru, ka tā nav "politisko spēļu daļa", kā izteicās Pilsētas Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova, un vainīgie tiks sodīti!!! Ja vien neidomāsies piekukuļot arī tiesu :)