Jānis Lāčplēsis: Esmu pret šķirošanas līnijas būvniecību kā Daugavpils iedzīvotājs, nevis Saeimas deputāts

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, vakar, 3.februārī, notika Ruģeļu mikrorajona iedzīvotāju sapulce, kurā bija pulcējušies iedzīvotāji, kuri iestājas pret atkritumu šķirošanas līnijas modernizāciju, pasākumā kā uzaicinātais viesis piedalījās arī Saeimas deputāts Jānis Lāčplēsis.

Viņš informēja portālu Gorod.lv, ka ieradās uz sapulci pēc rīkotāju uzaicinājuma, lai izteiktu savu viedokli šajā jautājumā. „Esmu šeit kā mūsu pilsētas iedzīvotājs un neredzu nevienu argumentu, kāpēc šis projekts būtu nepieciešams iedzīvotājiem. Šāda veida projekti jārealizē ārpus pilsētas teritorijas. Dokumentā „Аtkritumu apsaimniekošanas plāns 2007.-2013.gadam” paredzēta atkritumu šķirošana. Tiesa, jauda ir mazāka, bet atrunāts noteikums, ka objektam jāatrodas ārpus pilsētas – poligonā.

Tāpēc kā deputāts es izdarīšu visu iespējamo, lai projekts netiktu realizēts. Atradīsim iespēju, lai juridiski atceltu objekta izveidi pilsētas teritorijā”, - paziņoja deputāts J.Lāčplēsis.

Saeimas deputāts no politiskās apvienības „Vienotība” Jānis Lāčplēsis nebija pārāk aktīvs vairāku valsts un reģiona iedzīvotājiem nozīmīgu jautājumu risināšanā. Piemēram, atturējās balsošanā par grozījumiem pensiju likumā, kuri attiecas uz Latvijas iedzīvotāju, kuru apgādē atrodas bērni-invalīdi, priekšlaicīgu aiziešanu pensijā.

Kā arī viņš atturējās balsošanā par PVN likmes samazināšanu apkurei no 12% līdz 5%. Saeima nobalsoja pret ierosinājumu samazināt nodokļu slogu valsts iedzīvotājiem.


Написать комментарий