Šogad, visdrīzāk, tiks uzsākta Daugavas ielas rekonstrukcija

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Janvāra beigās tika pārtraukts Daugavpils pilsētas domes pērnā gada novembrī izsludinātais konkurss par Daugavas ielas rekonstrukcijas būvuzraudzības veikšanu, rekonstrukcijas darbu sākums plānots jau šogad.

Pašvaldībā paskaidroja, ka konkursa nolikums tika pārsūdzēts, tādēļ tika nolemts koriģēt konkursa dokumentāciju un izsludināt to no jauna. Tam nevajadzētu ietekmēt projekta realizāciju, jo projekta termiņi tiek ievēroti.
 

Atgādināsim, ka pašvaldība pieņēma lēmumu par piedalīšanos ERAF projektā ar mērķi attīstīt pilsētas infrastruktūru. Projekta aptuvenas izmaksas ir 3 127 345 lati, 2,5 miljonus no kuriem finansēs ES fonds, bet 627 345 latus – pašvaldība. Projekta realizācija tiks pabeigta 2014.gada beigās.

Saskaņā ar Iepirkumu uzraudzības biroja datiem 22.oktobrī izsludinātajā konkursā uzvarētājs nav noteikts.
Rekonstrukcijas darbi ir ieplānoti posmā no Vienības tilta līdz cietoksnim. To gaitā tiks veikta seguma maiņa, lietus ūdeņu kanalizācijas un apgaismojuma sistēmu rekonstrukcija, kā arī tiks labots ceļa slīpums. Projekta ietvaros tiks ierīkots veloceliņš un abās viadukta pusēs tiks izveidots autoceļu šķērsojuma mezgls ar apļveida satiksmi.

Minētā projekta mērķis ir drošības līmeņa paaugstināšana, uzlabojot transporta satiksmes organizāciju Daugavas ielā, kur esošā infrastruktūra ir novecojusi un nespēj nodrošināt autovadītāju, gājēju un velobraucēju ērtu pārvietošanos.
 

 


Написать комментарий