Zatleru pāris noslēdzis laulības līgumu; Vai tas uz šķiršanos?

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Aizvadītajā nedēļā tika uzjundītas baumas par sānsoļiem eskprezidenta Valda Zatlera dēla Gustava Zatlera un viņa sievas Evas Sietiņsones-Zatleres laulībā.

Abi gan šīs runas kategoriski noliedz, tomēr ģimene ir nodrošinājusies, lai laulības šķiršanas gadījumā nebūtu strīdu par mantas sadali.

Kurš kuram licis ragus?

Pērn jau izskanēja ziņas par iespējamo krīzi a/s «Cēsu alus» valdes priekšsēdētājas Evas Sietiņsones-Zatleres un viņas vīra Gustava Zatlera ģimenē, jo bijušā Valsts prezidenta Valda Zatlera dēls it kā esot neuzticīgs savai sievai. »VZ« rīcībā nonāca informācija, ka šādas runas nav bijušas bez pamata: nav izslēgts, ka «Cēsu alus» mārketinga un pārdošanas daļas vadītājam Zatleram tiešām bijusi dēka ar kādu sievieti, kurai vēlāk uzticēts labi apmaksāts darbs ar «Cēsu alu» saistītā restorānā.

Katram pa diviem īpašumiem

Pāris, kurš apprecējās 2008. gadā, noslēdzis laulības līgumu par visas mantas šķirtību. Saskaņā ar to Zatleram gadījumā, ja laulība tiek šķirta, paliek dzīvoklis Siguldā, jaunā projekta ēkā «Kalnabeites 7», un nekustamais īpašums «Zaķīši» Saulkrastos. Laulātajai draudzenei savukārt pienāktos īpašums Siguldas pagasta Ķiparos, Ievu ielā, kā arī dzīvoklis Rīgā, Jukuma Vācieša ielā. Saprotams, laulības līguma noslēgšana nav indikators tam, ka laulību pāris tiešām grasās šķirt – parasti šādā veidā kāds no laulātajiem nodrošinās, ka viņu neprec tikai mantas dēļ vien (tiesa, parasti šādos gadījumos līgums tiek slēgts īsi pirms laulībām). Bieži vien līgumu noslēdz arī biznesa apsvērumu dēļ, lai nepatikšanas biznesā neskartu otru pusīti. Atsevišķos gadījumos šādi līgumi tiek slēgti arī gadījumā, ja kādam no ģimenes locekļiem briest pamatīgas nepatikšanas ar tiesībsargājošajām institūcijām un draud mantas konfiskācija, kā tas bija, piemēram, bijušā Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta vadītāja Viļņa Štrama gadījumā. Kādi bijuši Zatleru pāra motīvi, slēdzot šādu līgumu – grūti spriest.

It kā izjaukusi laulību


Написать комментарий