“Twitter” platformai noticis kiberuzbrukums

foto: boot.lv
foto: boot.lv

Mikroblogu platforma "Twitter" piektdien paziņoja, ka cietusi kiberuzbrukumā un nozagti aptuveni 250 000 lietotāju paroļu, vēsta France-Presse.

"Uzbrukums nebija amatieru darbs un mēs neticam, ka tas bija atsevišķs incidents," pavēstīja "Twitter" informācijas drošības direktors Bobs Lords.

Pēc viņa teiktā, "uzbrucēji bijuši profesionāļi un mēs uzskatām, ka nesen līdzīgi uzbrukts arī citām kompānijām un organizācijām".

"Twitter" slēdzis uzbrukuma līniju, taču uzbrucēji varētu būt ieguvuši lietotājvārdus, e-pasta adreses, paroles un citus datus. Piesardzības dēļ "Twitter" anulējis kontu paroles un nosūtījis cilvēkiem e-pastus ar lūgumu radīt jaunas paroles.

Kā ziņots, šonedēļ Ķīnas armijas hakeri spēja ielauzties ASV laikrakstu "The Wall Street Journal" (WSJ) un "The New York Times" datortīklos.

"Twitter" vadītāji uzskata, ka līdzīgiem uzbrukumiem pakļautas arī citas kompānijas un  Bobs Lords norāda, ka tieši šī iemesla dēļ viņi nolēmuši sabiedrībai darīt zināmu par notikušo, kā arī mainīt kontu datus un paroles.


Написать комментарий