Latus uz eiro laukos varēs mainīt arī pasta nodaļās

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

No eiro ieviešanas dienas vienu mēnesi paredzēta iespēja nodrošināt valūtas maiņu 302 Latvijas Pasta nodaļās pārsvarā lauku apvidos, kur banku pakalpojumi nav pieejami.

Gatavojoties eiro ieviešanai, Latvijas Pastā ir izstrādāts komplekss pasākumu plāns, lai naudas maiņa pasta nodaļās būtu iespējami ērta un droša, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja pasta sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Plone. Paredzams, ka naudas maiņa notiks 302 pasta nodaļās pārsvarā lauku apvidos.

Pasts apzinājis eiro ieviešanai nepieciešamos izdevumus, un lielāko daļu plānoto izdevumu veido dažādas ar drošību saistītas izmaksas. Drošības apsvērumu dēļ sīkākas detaļas par izdevumiem iestāde neatklāj.

Latvijas Pasta izstrādātais drošības plāns paredz pilnu pasākumu kompleksu, kas ļaus minimizēt riskus skaidrās naudas apmaiņas procesa laikā. Plānā ietverti visi drošības aspekti, sākot ar fizisko drošību un beidzot ar nepieciešamajām izmaiņām informācijas tehnoloģiju sistēmās, informēja Plone.

Patlaban Latvijas Pasta darbinieki atbilstoši savai kompetencei piedalās vairākās ar eiro ieviešanu saistītās darba grupās, kur cita starpā tiek precizētas detaļas par iespējamo sadarbību ar Iekšlietu ministrijas struktūrām, naudas maiņas nodrošināšanai nepieciešamo tehnisko līdzekļu tālākās izmantošanas iespējām un citi jautājumi, informēja pasta pārstāve. Iekšējo tehnisko jautājumu risināšanai ir izveidota Latvijas Pasta departamentu vadītāju darba grupa.

Kā ziņots, eiro ieviešanas mērķa datums Latvijā ir 2014.gada janvāris. Plānots, ka no 2014.gada janvāra līdz jūnija beigām latus uz eiro bez maksas varēs mainīt visās kredītiestādēs. Latvijas Bankā latus pret eiro varēs apmainīt bez termiņa ierobežojuma.
Savukārt vienu mēnesi - 2014.gada janvārī - valūtas maiņa bez maksas būs iespējama atsevišķās Latvijas Pasta nodaļās.


Написать комментарий