Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolēni un pedagogi piedalīsies starptautiskajā projektā

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Kā apgalvo Eiropas Komisija, iedzīvotāju kvalitatīva un moderna izglītība var sekmēt ekonomisko izaugsmi ES. Tieši tāpēc tā piešķir pienācīgu summu par programmas "Mūžizglītība” (Lifelong Learning) realizāciju, kas ietver četras galvenās apakšgrupas: Comenius, Erasmus, Leonardo da Vinci un Grundtvig.

Katra no tām ir paredzēta, lai atbalstītu konkrētu izglītības jomu: visvairāk finansējama apakšprogramma „Erasmus” palīdz augstskolu studentiem, „Comenius” atbalsta projektus, kas saistīti ar skolām, „Leonardo da Vinci” - ar profesionālo apmācību, bet „Grundtvig” dod iespēju mācīties pieaugušajiem.

Pateicoties programmai „Comenius” (nosaukta Čehijas pedagoga Jan Amos Comenius vārdā), Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolotāji un skolēni varēs ne tikai uzlabot savas angļu valodas zināšanas un iemācīties atrast skaistumu ikdienā, bet, arī apmeklēt dažādas valstis, iegūt jaunus draugus un dalīties integrācijas un sadarbības pieredzē starp Eiropas valstīm.

Pilsētas domes sanāksmē deputāti vienbalsīgi atbalstīja projektu ar nosaukumu "Zemes balsis” (The Voices from the Land (Nr. 2012-1-TR1-COM06-36068 7)), saskaņā ar kuru 2 gadu garumā, no 2012.g. 1.augusta līdz 2014.g. 31 jūlijam astoņi Saskaņas pamatskolas skolotāji un aptuveni 20 skolēni piedalīsies starptautiskajos semināros, sanāksmēs, akcijās un pasākumos. Projekta noslēgums tiks atzīmēts ar bukleta izveidi, kurā būs iekļautas dalībnieku darbu fotogrāfijas.

Jau šogad, projekta dalībnieki apmeklēs Turciju, Spāniju un Itāliju, rīkos Ziemassvētku labdarības akciju, izveidos bukletu "Sveicināti, gadalaiki!" un organizēs pasākumu virkni, lai popularizētu Latvijas vārdu pasaulē un svinētu Latvijas Republikas proklamēšanas dienu.

Kā pastāstīja Gorod.lv Saskaņas skolas direktore Antonija Lukjanska, projekta galvenā mērķauditorija ir vecāko klašu skolēni, kas ir parādījuši labus panākumus mācībās angļu valodā, kas ir galvenā valoda projektā. "Mūsu projekts tiks īstenots divu gadu laikā, tāpēc septīto klašu skolēniem ir liels stimuls apgūt angļu valodu, lai tiktu projektā," - teica skolas direktore. Jau oktobrī projekta pirmās grupas dalībnieki dosies uz Turciju - piedalīsies pirmajā starptautiskajā seminārā.


Написать комментарий