Bijušās 5.pamatskolas ēka un sporta zāle tika nodotas „Saules skolai”

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Ar Daugavpils pilsētas domes lēmumu ēka Parādes ielā 7 (kur atradās bijusī 5.pamatskola) tiks nodota Mākslas vidusskolas „Saules skola” grāmatvedības uzskaitē, jo tās audzēkņi izmanto šīs telpas, kamēr Mākslas vidusskolā notiek renovācijas darbi eiroprojekta ietvaros.

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes juriste Biruta Višņevska paziņoja, ka Mākslas vidusskolai jau nodotas visas būves, tāpēc tās skolēni varēs sportot savā sporta zālē, nevis izmantot Mūzikas skolas sporta zāli.

Minētā informācija tika paziņota lēmuma pieņemšanas gaitā, atbildot uz deputātes Ināras Ostrovskas jautājumu, vai pieņemtais lēmums nozīmē, ka „Saules skolas” audzēkņi var izmantot bijušās 5.pamatskolas sporta zāli, jo pirms tam bērni sportoja Mūzikas skolas sporta zālē. Pēc deputātes domām, tas bija nepareizi, jo „Saules skola” ir pašvaldības struktūra, bet Muzikālās skolas sporta zāle atrodas Izglītības un zinātnes ministrijas pārziņā.

Jāatzīmē, ka lēmums par nekustamā īpašuma nodošanu „Saules skola” grāmatvedības uzskaitē tika pieņemts, lai dotu skolai iespēju sakārtot visus juridiskos jautājumus un kļūt neatkarīgākai saimnieciskās darbības realizēšanā. Tiek plānots, ka pēc remontdarbu beigšanas „Saules skola” atkal ieņems savu ēku, bet bijušās 5.pamatskolas ēku izmantos Saskaņas skolas skolēni.


Написать комментарий